Social media content marketing

Content marketing maakt een steeds groter onderdeel uit van een marketingstrategie. Ook op social media wint relevante ‘valuable’ content het van een simpele aanbieding. In plaats van een kale link naar een product verwachten volgers van je social media kanalen steeds vaker waarde-toevoegende content. Dit kan in allerlei vormen (denk aan blogs, video’s of infographics), maar moet aansluiten bij waar je volgers behoefte aan hebben. De schreeuwerige reclame verliest terrein aan inspirerende boodschappen en verhalen. Both Social helpt organisaties met content creation om tot originele en goede content te komen. 

Both social kan het volledige content creation proces van je social media overnemen. Dit houdt doorgaans in dat het plaatsen van nieuwe berichten op de verschillende kanalen, interactie met gebruikers verzorgen en het creëren van nieuwe content. Both social hanteert hierbij een speciaal ontwikkeld uniek 7 stappen model dat het social DNA van een organisatie vaststelt. Aan de hand van dit model wordt relevante content geschreven die past bij  de vraag van de kritische social media gebruiker van vandaag de dag.

 

Uitvoering social media campagne / content creation

U kunt het gehele beheer van uw social media aan ons uitbesteden. Onze professionele campagnebeheerders plaatsen berichten op uw Facebook, LinkedIn, Twitter etc. en gaan de interactie met volgers en geïnteresseerden aan. Tevens zorgen wij voor een stabiele stroom van nieuwe volgers op uw social media. Wat betreft reactie en interactie worden afspraken met u gemaakt.

Eenmaal per kwartaal krijgt u van ons een uitgebreide rapportage met de voortgang van uw social media kanalen.

Daarnaast kunnen we een aantal extra diensten leveren om uw content nog interessanter maken.

Whitepapers

Whitepapers zijn een uitermate geschikte vorm waarin waardevolle kennis over een bepaalde branche kan worden gepresenteerd aan de lezer. Door whitepapers aan te bieden aan uw lezers wordt u als influencer serieus genomen door vakgenoten en groeit uw reputatie als autoriteit op uw vakgebied. 

Blogposts

Een volger van uw social media kanalen verwacht anno 2015 meer dan alleen een grappig plaatje. Bloggen over ontwikkelingen op uw vakgebied of binnen uw bedrijf is een nuttige manier om waardevolle content aan te bieden aan uw volgers. Both Social kan  u hierbij assisteren, zodat u verzekerd bent van een goede stroom aan waardevolle content waardoor uw volgers geïnteresseerd blijven. 

Infographics

Infographics zijn een visueel aantrekkelijke manier om veel getallen op een levendige manier te presenteren. Infographics bieden veel  informatie aan die de lezer in relatief weinig tijd tot zich kan nemen, daarnaast zijn infographics zeer geschikt om te delen, waardoor u uw content goed verspreid ziet worden bij een grotot publiek.

 

Bewaking social media campagne

Door monitoring en bijsturing van de social media campagnes worden deze verder geoptimaliseerd. Tot slot zal Both social maandelijks rapporteren over de voortgang, de resultaten en de mogelijke vervolgstappen om de verschillende campagnes verder te optimaliseren.

Wilt u ook dat uw social media campagnes goed beheerd en onderhouden worden? Neem dan contact op met Both social, we maken graag een afspraak om te vertellen hoe wij dat voor u kunnen aanpakken.