Over Both Social

Over social media specialist Both Social

Both Social uit Deventer is specialist in social media. Wij willen dat onze klanten succesvol zijn met social media, door dit verantwoord en menselijk in te zetten. Wij doen dit door onze klanten te informeren, op te leiden, te begeleiden en te adviseren over social media en hoe zij dit het beste kunnen inzetten. Als kennispartner – met een achtergrond in communicatie en marketing – zijn wij in staat organisaties verder te helpen met hun social media communicatie.

Both Social is ontstaan in 2009 als spin-off bedrijf van de Universiteit Twente. Menno Both is oprichter en eigenaar. Both Social is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een social media professional met klanten in profit en non-profit, in B2B, B2G en B2C.

Missie & Visie

Sinds het begin van de digitale revolutie verandert de wereld in rap tempo om ons heen. Organisaties veranderen – al dan niet bewust – van gesloten en afdeling gestuurd naar open en klant gestuurd. ‘Kennis is macht’ is niet meer het credo, maar kennis delen is het nieuwe handelen. Zender gestuurde marketing en communicatie gericht op specifieke klantprofielen maakt plaats voor de dialoog met de individuele klant en gebruikers. Social media is de katalysator bij al deze ontwikkelingen vanwege de omvang, openheid en snelheid van dit fenomeen.

Onze missie is ervoor te zorgen dat organisaties zelf met dit proces leren omgaan en social media kunnen inzetten voor de eigen doelen. Dit doen we door het coachen van organisaties op het gebied van social media tijdens dit veranderproces. Dit doen we altijd samen met de opdrachtgever en o.b.v. wederzijds vertrouwen.

Social Media Strategy Canvas

Het Social Media Strategy Canvas, dat Both Social samen met de Universiteit Twente en Saxion University of Applied  Sciences  heeft ontwikkeld,  wordt gebruikt als basis bij het opstellen van een passende social media strategie.
In het canvas beschrijven we samen met de klant waarom, voor wie, met welke boodschap en via welke kanalen de klant social media gaat inzetten (Engage),  wat er nodig is om de gewenste resultaten te behalen (Enable) en hoe de gestelde doelen meten en monitoren (Evaluate).
Het ingevulde canvas is de basis van waaruit de klant zelf aan de slag gaat en uiteraard nog kan terugvallen op ons team bij het behalen van de social media doelstellingen.

Het Team:


Menno Both

Menno Both, Social media coach

Menno is een strateeg. Met zijn expertise over techniek en communicatie zorgt hij er voor dat de mogelijkheden van marketing digitaal vervuld kunnen worden. Daarnaast houdt hij de nieuwste trends bij op het gebied van digitale communicatie. ‘In mijn vrije tijd schrijf ik voetbal artikelen voor het Italiaanse sportblad ‘la Scomessa’. Niet alleen voetbal geniet mijn interesse, ook Formule 1 moet er aan geloven.’ Tevens is Menno een van de initiatiefnemers van de social media club Enschede. Samen met andere vrijwilligers zorgen ze voor bijeenkomsten in Enschede met topsprekers over social media. Daarnaast heeft Menno goede banden met Universiteit Twente en is betrokken bij verschillende Europese projecten op het gebied van social media en social businesss.


Caro Niekus

Caro Niekus, Social media trainer

Caro is een organisatietalent pur sang met brede kennis en ervaring op gebied van officemanagement, die als early adapter social media en alle mogelijkheden op dit gebied al vroeg heeft omarmd. Sinds een aantal jaren traint ze met veel plezier ZZP-ers en ondernemers op LinkedIn, Twitter en Facebook. Daarbij weet ze als eigen ondernemer hoe belangrijk het is dit uithangbord op een goede manier te voorzien van informatie, aansprekende verhalen en beeldmateriaal. En vooral interactie te genereren met de doelgroep. Regelmatig schrijft Caro mee aan content voor updates van collega-ondernemers en beheert ze daarnaast ook een aantal accounts op social media voor opdrachtgevers. Vanuit een reclameachtergrond ook goed thuis in veel andere vormen van communicatie, PR en media. De rest van haar werkweek vult ze in met het werken als officemanager. Een rol die gaat van het schrijven van social media plannen tot structureren van bedrijfsprocessen, maar ook inrichting van de automatisering bijvoorbeeld. Caro is een single mom van een prachtige dochter van 11, ze mag graag schrijven en fotograferen en in de toekomst een bundel uitgeven en bloggen is nog een wens. Mensen verbinden, ondersteunen en voorthelpen zijn voor haar de vertrekpunten van de manier waarop ze werkt, waarbij ze zakelijk met net zoveel enthousiasme en levenslust in het leven staat als privé.


Talita Olthuis

Talita Olthuis, Social Media Marketeer

Talita Olthuis is onze content creator. Zij schrijft de blogs en nieuwsbrieven van Both Social en creëert content, tevens voor opdrachtgevers. Naast het werken bij Both Social volgt Talita een opleiding aan Hogeschool Saxion. Media, Informatie en Communicatie. "In mijn vrije tijd doe ik graag aan fotografie, vormgeving en fitness. Zeker op het gebied van beeldtaal wil ik mij nog graag verder ontwikkelen", aldus Talita.


Marjolein van den Bosch

Marjolein van den Bosch, Social Media Marketeer

Marjolein van den Bosch regelt van alles op het gebied van trainingen. Zij is onder andere contactpersoon naar onze klanten toe en regelt telefoonzaken. Wellicht zien of spreken jullie haar tijdens een training.


Charmana Parra Martinez

Charmana Parra Martinez, Social Media Marketeer

Charmana Parra Martinez is onze vliegende keep. Zij regelt praktische zaken, van marketingmateriaal en administratie, tot het omzetten van Engelse teksten.


Issam Tazari

Issam Tazari, afstudeerder

Issam Tazari studeert Communicatie aan Hogeschool InHolland en doet momenteel zijn afstudeeronderzoek bij Both Social. Hier doet hij onderzoek naar smart cities: het slimmer maken van een stad door middel van technologie, ICt en open Data. Issam zal gaan uitzoeken of er een bepaalde communicatieoplossing is voor een aantal stedelijke problemen die belanghebbenden in het winkelhart van Enschede hebben.


Kirsten Veldhuis

Kirsten Veldhuis, Social Media Marketeer

Kirsten Veldhuis is bij Both Social actief bij de trainingen. Zij is één van de contactpersonen naar onze klanten en biedt ondersteuning bij het organiseren en geven van de trainingen. Wellicht zien jullie haar tijdens een training.