Social Media: Luisteren

De eerste stap in een sociale media strategie is luisteren. Hiermee wordt bedoeld dat er inzicht wordt verkregen in wat er tot nu toe over het bedrijf of dienst wordt gezegd. Vaak wordt geroepen: Maar hoe doe ik dat dan? Hoe krijg ik al die sociale netwerken die er zijn de juiste data?

Hiervoor zijn een aantal handige trucs.

1. Socialmention.com

Op deze website kan je zien wat er over een product, dienst of trefwoord wordt gezegd. De website laat zien hoe er over het onderwerp gesproken wordt, hoe vaak, waar en wanneer.

2. Google Alerts

Met een Google Alerts kan op een eenvoudige manier datastromen managen. Door meerdere websites aan elkaar te knopen en hier een Alert op te bouwen (een soort filter), krijg je gewenste informatie via E-mail binnen.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *