Een veranderende wereld

We zijn op weg naar een netwerk samenleving. Een samenleving waarin grote veranderingen plaats vinden. De mensen die we kennen veranderen in namen in onze telefoon, in een van de vele plaatsjes van mensen in onze hyves. We blijven langer in contact met mensen, maar dan wel vooral mensen die in ons straatje passen. Hoger opgeleiden zoeken andere hoger opgeleiden.

De omzet online stijgt sneller dan voorspeld. Nu al is 12 % van alle omzet online. De voorspelling was dat dit jaar 10% van alle omzet online zou gaan. De opmars van Internet gaat sneller dan ooit. De tijd die online gespendeerd wordt is hoger dan ooit. Kranten en radio worden steeds minder geraadpleegd.Dure FM frequenties worden vervangen voor online streams. Lagere kosten en het bereik neemt toe. De veilingen waar FM frequenties tegen hoge tarieven worden verdeeld zullen in de toekomst zeldzamer worden. Hetzelfde geldt voor kranten. Waarom zou je voor iets betalen dat achterhaald is? Internet zorgt ervoor dat informatie sneller dan ooit naar buiten komt.

Ook de marketing verandert. Waar altijd gedacht werd vanuit push marketing, de producent bracht een boodschap over aan het publiek en die moest de mensen overtuigen. Als je boodschap succesvol was, ging je het product kopen. Was het niet succesvol, dan ging je het product niet kopen. Tegenwoordig is trust based marketing “the way to go.” Het gaat erom dat mensen je vertrouwen en online, dan wel offline over je product gaan praten.

Een goed uitgevoerde marketing campagne zorgt ervoor dat je de 1% believers in je product bereikt en aan je weet te binden. Deze believers gaan vervolgens je product uit dragen. Mocht je als bedrijf fouten maken, dan keert de gemeenschap zich tegen je. Zoals eerder het geval was bij Nestlé (zie: Nestlé case).

Het nieuwe tijdperk biedt kansen en bedreigingen. Het biedt mogelijkheden tot informatie die voorheen alleen voorbehouden was aan de grote bedrijven. Door goed na te denken over de mogelijkheden van social media, rampscenario’s bedenken en andere voorbereidingen te treffen kan men maximaal profiteren van dit medium. Hierbij kan Both Solutions u helpen.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *