Schrijvers, bloggers en bedrijven

Veel bedrijven willen hun doelgroep beter bereiken door middel van sociale media en zij starten vaak een blog. Om dit blog op een creatieve en zinvolle manier in te vullen worden er vaak schrijvers ingehuurd om deze blog te vullen. Deze schrijvers worden dus de bloggers van het blog. Zij worden aangewezen om de doelgroep te binden en te informeren. Dit is een zeer goed idee, omdat de schrijver natuurlijk met woorden kan spelen, die de meeste mensen niet kunnen.

Toch zijn er al een aantal mislukte voorbeelden van bedrijven, waarbij de blogger niet in staat was om de boodschap op een succesvolle manier over te dragen. Daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste is niet elke schrijver hetzelfde en is bloggen niet hetzelfde als het schrijven van een boek. Ten tweede heeft elke schrijver /blogger zijn eigen expertise. Iemand die goed is in het schrijven van thriller verhalen, hoeft niet goed te zijn om te bloggen over bijvoorbeeld mode. Last, but not least, bedrijven nemen van bloggers aan dat zij kennis hebben hoe segmenatie groepen werken, target markten, product tevredenheid analyses en interactie met klanten perfect kunnen aangaan.

Bovenstaande opsomming geeft weer, dat je als bedrijf goed moet nadenken wie je inhuurt voor het bloggen over jouw bedrijf / product. Bloggen is niet hetzelfde als het schrijven van een boek. Het ontwerpen van een reclame is niet hetzelfde als het bouwen van een website. Net zo min als het verkopen in een winkel hetzelfde is als verkoop van deur tot deur. Er zijn verschillen hoe we communiceren, wat we communiceren en met wie we vooral communiceren.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *