Twitter & Carglas

Het bericht op Twitter de ronde dat Carglass juristen had ingeschakeld om het gebruik van #carglasszuigt aan te pakken. Uiteindelijk bleek het om een nepbericht te gaan uit een nepaccount. Dit geeft aan hoe makkelijk het is om op Internet valse informatie te verspreiden. Het vreemde aan het hele verhaal is dat Carglass besloot niet via Twitter te communiceren.

 

In plaats daarvan werd ervoor gekozen om een persbericht de wereld in te sturen. Op het Twitter account zelf bleef het behoorlijk stil. Zelfs geen berichtje naar gebruikers die massaal aan het retweeten waren geslagen. Het zou een klein kunstje geweest zijn om dit te monitoren en iedereen die het bericht had ge-retweet te benaderen met het verhaal dat het nep is. Dit is dus niet gebeurd.

 

Er werd besloten om een persbericht over de schutting te gooien en daarmee te hopen dat het probleem zou wegebben. Effectiever zou het geweest zijn wanneer Carglass daadwerkelijk met de community in gesprek was gegaan. De kanalen zijn er klaar voor bij Carglass, nu nog het besef dat in gesprek een essentieel onderdeel is van de bedrijfsvoering.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *