Menno Both vrijdag naar Polen

Op vrijdag en maandag  zal ik proberen om een blog te schrijven over het social media gebruik in Polen. Mijn vriendin woont in Polen en aankomend weekend ga ik die wederom opzoeken. Volgens het rapport van Business Insights: “Eastern Europe represents a significant growth market for online social networking services!.” Oftewel …. Voor Both Solutions een zeer interessante groeimarkt op het moment dat de Nederlandse markt verzadigd is.

 

We hebben altijd gezegd dat afstanden verkleinen dankzij social media. Contacten worden makkelijker onderhouden. Hierdoor zullen mensen juist meer gaan reizen. Voor ons blijkt het te kloppen. Ik heb nog nooit zoveel in vliegtuig gezeten als afgelopen jaar. Het is dan ook mijn eerste relatie met een buitenlands meisje.

 

Toch zie ik om mij heen dat studenten en jongeren steeds meer internationale vrienden krijgen. Het onderhouden van contacten gaat makkelijker. In de zomer van 2009 zag ik een Pool die ik al 2 jaar niet meer gezien had en toch voelde het heel vertrouwd door dat we wisten wat er inelkaars leven speelde.

 

Voor de opkomst van sociale media waren dit soort vriendschappen veel moeilijker. Brieven kwamen niet aan, het versturen van foto’s ging moeilijker en dan heb ik het niet over de problemen met het ijzeren gordijn. In de volgende blogs zal ik wat dieper ingaan op de trends in Polen. Vrijdag ga ik pas laat naar Weeze. Het kan dus zijn dat het blog erbij inschiet.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *