Netwerken met Sociale Media

Een netwerk opbouwen en onderhouden is met de komst van Social Media beter te doen dan ooit. Op 19 oktober 2010 gaf ik een lezing bij Saxion Hogeschool bij de minor Adviesvaardigheden Junior Consultant over netwerken met Social Media. De bedoeling was om in dit gastcollege verschillende platformen te bespreken en hoe deze platformen ervoor kunnen zorgen dat jouw achterliggende netwerk zichtbaar wordt met Social Media.

Uiteindelijk zijn we niet verder gekomen dan LinkedIn. De junior consultants zagen nog niet het belang van een groot netwerk in. Vanuit de studenten kwam dan ook de vraag of het wel zin had om meer dan 50 connecties op LinkedIn te hebben en de daarop volgende vraag: Wie voeg ik toe? Is dat ook iemand waarmee ik eenmalig een gesprek heb gehad voor mijn stageverslag.

Inmiddels is het leuk om te zien dat het opgepikt is en dat meerdere studenten mij hebben toegevoegd op LinkedIn. Hopelijk zien ze langzaam maar zeker de waarde inzien van een groot netwerk en hoe deze nieuwe digitale mogelijkheden kunnen helpen bij de voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *