Exclusiviteit in Path Vs. random Twitter

Vandaag is Path gelanceerd. Wat is Path? Path is te vergelijken met Twitter, maar dan maximaal 50 vrienden. Het claimt zichzelf als:  “The Personal Network”.

 

Path
Path

 

Er is een reden waarom er maxiamaal 50 vrienden in je netwerk kunnen zitten. Dit is namelijk gebasseerd op de theorie van Robin Dunba. Hij is professor aan Oxford in Evolutionary Psychology. Hij verklaart dat we maximaal 150 relaties aankunnen, waarbij 50 mensen je familie en hechte vrienden zijn.

Path heeft aan aandacht niets tekort. Dit komt mede doordat de oprichters Dave Morin ( Facebook senior platform manager), Dustin Mierau (Macster co-creator ) en Shawn Fanning  (Napster co-founder) zijn.

Wanneer je de film The Social Network hebt gezien, dan komt er op een gegeven moment naar voren dat exclusiviteit: ‘@Harvard.edu’ er voor heeft gezorgd dat Facebook zo groot is geworden. Ik zie hier een overeenkomst met exclusiviteit en Path. Ten eerste is Path alleen nog op de Iphone beschikbaar. En ten tweede claimen ze maximaal 50 vrienden in hun product. Exclusiviteit is wederom het uitgangspunt.

De vraag is of er na alle media aandacht en downloads, Path ook daadwerkelijke veel gebruikt gaat worden? We zullen zien!

1 Comment

  • januari 13, 2016

    Foto’s Delen Met Path! – Online Marketing

    […] dat we maximaal 150 relaties aankunnen, waarvan 50 mensen je familie en hechte vrienden zijn(Exclusiviteit in Path Vs. random Twitter, […]

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *