Verhalen uit de oude doos

Mijn eerste internet contact was in 1996. Mijn eerste internet pagina was een jaar later. In mekaar geknutseld met de editor van Compuserve. Mijn eerste social media profiel was CU2. De eerste startpagina ging over Formule 1 en ook mijn eerste domeinnaam had daarmee te maken: www.f1links.nl . Domein bestaat nog steeds, maar is inmiddels niet meer van mij.

 

De introductie zijn zomaar een aantal flarden van gedachten die teruggaan naar het verleden. Ik heb er nog veel meer. Feit is dat Internet gemeengoed is geworden. Iets dat jaren geleden ondenkbaar was.

 

De ontwikkelingen in d begindagen van het Internet vertonen veel gelijknissen met de opkomst van social media. Het gaat de wereld veranderen of het is een hype die wel weer overwaait. Niemand de zich nu nog kan voorstellen dat alleen de directeur E-mail kreeg. Het andere personeel zou het toch maar gaan gebruiken voor onzinberichten.

 

Vergelijk dit eens met hoe een gemiddelde organisatie op dit moment aankijkt tegen het gebruik van Hyves, Facebook en Twitter. Nu is het vaak de marketingafdeling die het gebruikt en voor de rest van het bedrijf zijn deze sites / applicaties verboden terrein.

 

L’histoire se repete en ook nu zie je een bubbel ontstaan. Het gaat niet zo hard als met de opkomst van Internet, after all, we zitten in een econische crisis, maar het gaat wel weer komen. Laten we leren van de lessen van het verleden en ons dit keer voorbereiden als de bubbel wordt leeggeprikt.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *