De eerste vijf alternatieven voor Delicious

Kansen liggen liggen open voor de concurrenten nu Delicious in de etalage staat. Wij hebben voor jou alvast de eerste vijf alternatieven van Delicious gevonden, waarmee je in ieder geval weer uit de voeten kan:

 1. Blinklist
  Blinklist heeft een aantal dezelfde functies als Delicious. Zoals snel een bladwijzer aanmaken en delen met anderen en pagina’s kunnen offline gelezen worden. Maar er is geen manier om bladwijzers te importeren. Bestaande Delicious gebruikers zullen dus niet erg warm worden van Blinklist.
 2. Connotea
  De site adverteert zichzelf als een dienst voor onderzoekers, clinici en wetenschappers. Veel van de functies zijn speciaal ontworpen voor academische gebruikers. Maar het werkt op vrijwel dezelfde manier Delicious doet: zoek een webpagina, voeg toe aan “bibliotheek,” en voeg trefwoorden toe voor later gebruik.
 3. Diigo
  Met Diigo kan je sparen voor bookmarks, bestanden en afbeeldingen. Zij presenteren zichzelf als een persoonlijke informatie management service. Je kan webpagina’s bookmarken via Diigo werkbalk en / of een bookmarklet in je browser.
 4. Evernote
  Net als Diigo is Evernote niet alleen voor bookmarking webpagina’s, maar is het uitgebreider in gebruik. Er zijn zelfs marketeers die liever Evernote gebruiken dan Delicious. Je kan namelijk ook alleen URL’s of tekst van een webpagina’s bookmarken.
 5. Google bookmarks
  Je bent waarschijnlijk al in het gebruik van Google bookmarks zonder het direct te weten. Als je namelijk al gebruik maakt Google Maps, dan wordt dit al opgeslagen in Google Bookmarks. Je kunt ook sites toevoegen aan Google Bookmarks via de Google Toolbar.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *