Nokia en Microsoft zijn een ijzersterk team

Nokia en Microsoft slaan de handen ineen. Twee giganten die beiden last hebben van afzwakkend marktaandeel en nu samen hun krachten bundelen. Het falende platform Symbian wordt de deur gewezen en Microsoft komt er voor in de plaats.

Er is veel kritiek op de keuze van Nokia. Veel mensen vrezen dat de Nokia beter voor het opkomende systeem Android had kunnen kiezen.De redenen hiervoor zijn duidelijk: Android is het snelst groeiende besturingssysteem voor mobiele telefoons en er lijkt voorlopig geen rem op te zitten.  Een platform dat ongelooflijk veel succes lijkt te hebben en Nokia een duw in de goede richting had kunnen geven.

De keuze van Nokia en Microsoft is dus voor veel mensen bewonderingswaardig. Maar mijn mening is, is dat Nokia een sterk strategische keuze heeft gemaakt om met Microsoft nauw samen te gaan werken. Ten eerste zal Nokia niet één van de zoveelste leveranciers worden op het Android systeem en blijft de Nokia uniek.

Ten tweede, wordt de markt voor een doodnormale computer met 91% marktaandeel in besturingssystemen, gedomineerd door Microsoft . Dit betekent dat 91% van de gebruikers gewend zijn aan het besturingssysteem van Microsoft. Zij werken hier elke dag mee, dag in dag uit. Deze mensen willen het liefst apparaten koppelen tussen computer en Smartphone, waardoor alles direct in contact met elkaar staat. Wat is er nu makkelijker dan een Smartphone met hetzelfde besturingssysteem? Het is niet de vraag wat beter is, het is de vraag wat straks gemakkelijker te gebruiken is. Een Smartphone die perfect is afgesteld op je computer, met Windows besturingssysteem. Gemak siert nu eenmaal de mens.

Tot slot, we willen een syteem dat werkt….En daar komt Apple in de kijker. Waarom vind iedereen Apple een heerlijk systeem? Ten eerste omdat het design er ongelooflijk gelikt uitziet. En ten tweede omdat het zonder problemen werkt. Microsoft producten werken o.a. niet goed, omdat fabrikanten het systeem op de computer plaatsen zonder sterk genoeg vermogen. Hierdoor draait Windows net niet lekker, en raken gebruikers geirriteerd. Een nauwe samenwerking tussen Nokia en Microsoft zou de perfecte oplossing zijn. Nokia levert gegarandeerd de juiste hardware en Microsoft verzorgt een naadloze aansluiting op het systeem. Zonder crashes en vertraging.

En wie dacht dat de samenwerking enkel bij Smartphones blijft, zal van een koude kermis thuis komen. Er breken weer spannende tijden aan nu Microsoft en Nokia gezamenlijk de tegenaanval inzetten.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *