2000+ vrienden in Facebook! What the hell?!

Wie kent ze niet? Mensen met 500+ contacten in Linkedin, meer dan 2000 vrienden op Hyve

vrienden
vrienden

s en Facebook of 10.000 volgers op Twitter. En dan te bedenken dat Dunbar’s regel stelt dat wij als mens gemiddeld 150 contacten kunnen onderhouden. Zou social media deze regel overboord gooien? Ja en nee. Ja, want we kunnen nu gemakkelijker dan ooit relaties onderhouden en men kan met gemak 1001 relaties ‘managen’ via ‘ vind ik leuk’ of door een ‘reactie’ te geven. Maar wanneer we kijken naar de sterkte van deze relaties, binnen onze social media contacten, is deze vaak erg laag. Dit valt direct te betwisten, want onderzoeken laten juist zien dat het onderhouden van de relatie door online contact te onderhouden versterkend is voor de relatie, mits hier dus een offline contact aan gekoppeld is. Bijvoorbeeld: ik zie de status van mijn contacten in Linkedin of Facebook en ik besluit om die reden een belletje te plegen en een afspraak te maken. Wanneer heb jij naar aanleiding van een foto of een status- update spontaan gebeld?

Laat je relaties niet verwateren tot een verzameldoos van online contacten…
Reinout Both

‘ Both Solutions is het social media PR bureau uit Enschede. Both Solutions werkt met bewezen wetenschappelijke modellen. Nieuwe communicatiemiddelen creëren nieuwe kansen. Als jonge spin-off van Universiteit Twente zetten we wetenschappelijke kennis over digitale communicatie om in bruikbare social media campagnes. Voor meer informatie over PR in uw campagne,  bel: 053- 4836887

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *