Is uw privacy door social media in gevaar?

Privacy wordt in de komende jaren een steeds belangrijker onderwerp van discussie. De afgelopen jaren is de privacy discussie op vele manieren gevoerd. Een onderwerp dat de laatste tijd weer regelmatig het nieuws haalt is de ACTA.

De ACTA is een wereldwijde overeenkomst die meer bescherming moet bieden aan de rechthebbende van muziek. Echter, er wordt gevreesd voor schending van privacy van internet gebruikers.

Aan de andere kant geven veel internetters een hoop privacy weg door gebruik te maken van social media, maar niet op de hoogte te zijn van de privacy instellingen die alle verschillende platformen bieden.

Hierdoor worden foto’s, video’s en uitspraken zichtbaar voor iedereen, terwijl het misschien beter was geweest als dit verborgen was gebleven. Vooral op Twitter zijn meerdere voorbeelden te geven van slecht afgestelde instellingen die leidde tot een golf van kritiek. Denk bijvoorbeeld aan deze tweet:

“Cisco just offered me a job! Now I have to weigh the utility of a fatty paycheck against the daily commute to San Jose and hating the work.”

Op Twitter zijn een aantal zaken van belang, die toch nog regelmatig vergeten worden. Dit is gemakkelijk te voorkomen door de Twitter privacy settings te kennen.

Twitter privacy settings

@ gebruikersnaam. Een openbare Tweet voor een specifiek iemand. Deze Tweet is voor iemand specifiek bedoeld, maar openbaar voor iedereen.

D gebruikersnaam. Een prive Tweet voor een specifiek iemand. Deze Tweet kan alleen gelezen worden door de ontvanger.

Het zijn twee basisprincipes, maar toch gaat het nog vaak fout! Nog meer privacy kan je jezelf geven door onder instellingen de locatie van je tweets niet zichtbaar te maken. Mocht je echt je Tweets alleen met een selecte groep willen delen, dan kan je je Tweets afschermen via de optie “Mijn tweets afschermen.”

Mocht je meer willen weten over de instellingen op Twitter of andere platformen, neem dan contact met ons op.

Deze mooie Infographic mag niet ontbreken bij dit artikel:

 

Social Media Privacy

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *