Pinterest: Een foto van jouw favoriete model Audi? Pin It!

Pinterest is een nieuw sociaal medium dat inmiddels bij het bekende Twitter, Facebook, Linkedin en Google+ geschaard mag worden. Nog nooit is een site zo snel door de magische grens van 10 miljoen bezoekers gegaan. Hoe werkt het?

Pinterest is een verzameling van digitale prikborden waarop gebruikers foto’s met een ondertitel vast kunnen ‘pinnen’ . Deze ‘pin’ wordt geplaatst op een prikbord in een bepaalde categorie (moodboard), bijvoorbeeld Droom Keukens, Lunchbox, Trouw Kapsels, etc. Deze video laat zien hoe Pinterest werkt en zoals je al merkt is Pinterest heel erg in trek onder vrouwen!

Het principe van Pinterest is dat mensen nog meer gaan delen, maar in de vorm van visuele berichten. Aan de hand van foto’s kunnen gebruikers laten zien welke merken, maar wat nog belangrijker is, welk product van dat merk zij leuk vinden. Bij Facebook is het mogelijk om het bedrijf Apple te ‘liken’, maar niet een individueel product zoals bijvoorbeeld de iMac. Hierin onderscheidt Pinterest zich ten opzichte van andere social media websites.

En dit is zeer interessant voor webwinkels. Via Facebook krijgen zij de informatie dat jij Adidas leuk vindt en via Pinterest krijgen zij door dat jij de voetbalschoen Copa Mundial van Adidas leuk vindt. Zij hebben nu gedetailleerde informatie over waar jij van houdt en wat jij koopt. Op deze manier komen vraag en aanbod tussen klant en webwinkel zo dicht bij elkaar te liggen dat de wensen van beide deelnemers haast naadloos op elkaar aansluiten.

Ondanks het feit dat de grootste gebruikers van Pinterest Amerikaanse vrouwen zijn wordt het bedrijf een grote toekomst voorspeld. Het feit dat niet Pinterest aanbiedt wat jij leuk vindt, maar dat jij zelf kunt aanbieden wat je leuk vindt is een vernieuwing op het gebied van social media. Dus zie je jouw droomkeuken of favoriete motorhelm? Maak een foto en ‘Pin It’ op het wereldwijde digitale prikbord Pinterest en kijk wat anderen ervan vinden!

Wil je weten wat Pinterest voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

[form form-5]

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *