Creëer een afgemeten en creatieve Facebook Timeline!

Nu Facebook het ouderwetse paginaontwerp heeft vervangen voor Facebook Timeline is er de mogelijkheid om een meer dynamisch en flitsend uiterlijk te creëren. Nieuwe mogelijkheden, nieuwe afmetingen, want Facebook heeft een geheel nieuw formatsheet ontworpen voor profiel- en coverfoto, berichten, mijlpalen en applicaties voor Facebook Timeline.

Inspiratie voor nieuwe Facebook Timeline
Inspiratie voor nieuwe Facebook Timeline

Zoals hierboven zie je dat de coverfoto 851×315 pixels mag zijn en de profielfoto moet 125×125 pixels zijn. Dit is belangrijk om te weten omdat je op deze manier een creatieve en inspirerende welkomstpagina kan maken, zoals de Timeline van Matt Brown, designer bij Facebook. Wanneer cover- en profielfoto op elkaar aansluiten zorg je ervoor dat bezoeker van jouw Facebook Timeline verrast raken en daardoor nieuwsgierig zijn naar de overige informatie op jouw Facebook Timeline.

Facebook berichten hebben een grootte van 403×403 pixels. Dit houdt in dat wanneer je een foto met onderschrift wil plaatsen op de Timeline zal deze bovenstaande afmeting moeten hebben. Het vergroten of verkleinen van deze afbeelding is niet mogelijk, wel is het mogelijk om de foto te ‘highlighten’. Door het bericht te benadrukken, omdat het om de oprichting van het bedrijf gaat, een jubileum is of gewoon omdat je dat bericht wil laten opvallen, is deze afbeelding zichtbaar in een afmeting van 843×403 pixels. Berichten met een ‘star’ vallen dus op, zoals de oprichting van Macy’s.

 

Facebook Timeline Afmetingen
Facebook Timeline Afmetingen

Ook voor de Facebook Applicaties is er een nieuwe afmeting, de breedte mag maximaal 810 pixels zijn en de hoogte is ongelimiteerd. Dit geeft aan applicaties als Facebook Photozoom, hiermee kun je foto’s uitvergroten en in een rollover screen op je Facebook Timeline weergeven, Where I’ve Been, een applicatie waarmee je aan al je vrienden kunt laten zien waar je geweest bent in paspoortvorm en RSS Graffiti, een app waarmee je op je Facebook Timeline naar andere blogs of websites kunt verwijzen, een dynamisch en indrukwekkend uiterlijk. Nu je al deze informatie hebt kun je aan de slag om een creatief en inspirerende Facebook Timeline te creëren.

Wil jij weten wat Facebook Timeline voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

[wpforms id=”7330″]

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *