Dropbox, toegang tot al je bestanden overal ter wereld!

Dropbox is een dienst waarmee online bestanden zoals foto’s, documenten en video’s opgeslagen kunnen worden met behulp van een Cloud. Hiermee wordt het internet bedoeld waarop men alle computers ter wereld aan kan sluiten om bijvoorbeeld foto’s of presentaties te opslaan en openen. Je kan het zien als een zwevende harde schijf waarop men met behulp van een inlognaam en paswoord kan inloggen met je tablet, computer of smartphone waar je ook bent. Hoe werkt het?

Van Dropbox naar tablet, computer of smartphone

Ten eerste moet je een Dropbox account aanmaken door met een inlognaam en een paswoord te registreren. Vervolgens heb je een eigen Dropbox server waarop het mogelijk is om verschillende mappen aan te maken. Foto’s, video’s, worddocumenten, MP3’s en nog veel meer bestanden kunnen opgeslagen worden. Om het zo geordend mogelijk te houden is het aan te raden om deze bestanden in mappen in te delen en te categoriseren. Door al je documenten op te slaan is het bijvoorbeeld mogelijk om op de computer op je werk te beginnen aan een project en bij thuiskomst verder te gaan op de laptop die in huis staat zonder dat hier ook maar één e-mail aan te pas komt!

Het is ook mogelijk om een shared folder aan te maken. Wanneer je aan een project werkt met anderen is het voor iedereen die toegang heeft tot deze map mogelijk om documenten te delen en te downloaden. Dit is handig voor bijvoorbeeld bedrijven, studenten, sportteams en families. Het synchroniseren van een gezamenlijke folder zorgt ervoor dat je overal ter wereld bestanden kunt delen met vrienden of collega’s en bestanden kunt downloaden.

Overal ter wereld toegang tot jouw documenten met Dropbox

Het is ook mogelijk dat je computer of laptop het begeeft. Een kop koffie die erover valt of gewoon een virus zorgen er al gauw voor dat al het werk wat je ooit gemaakt en opgeslagen hebt verloren gaat. Maar wanneer deze documenten opgeslagen zijn in Dropbox is dit niet het geval. Dropbox is zoals gezegd een Cloud op het internet en deze staat in draadloze verbinding met jouw computer. Dropbox is dus niet alleen praktisch bij het delen of opslaan van documenten, maar het werkt ook nog eens als back-up van een computer of laptop! Meld je hier aan.

Wil je weten wat Dropbox voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *