Doorontwikkelen in San Francisco: Tailor Twitter, Do-Not-Track en de Weekly Twitter Mail!

Het hoofdkwartier van Twitter is gestationeerd in San Francisco en daar zitten ze niet stil. Zoals Twitter in hun mission statement al verkondigt staat het bedrijf voor simplicity, transparency en reachableness. Ofwel, ze willen een gebruiksvriendelijk en open platform ontwikkelen waarin ieder persoon op deze planeet bereikt kan worden. En daarom hebben ze een aantal recente vernieuwingen gepubliceerd. Welke?

Ten eerste word je nu wekelijks up-to-date gehouden door de Weekly Twitter Mail. In deze e-mail worden de meest relevante tweets en verhalen samengevat die gepost worden door jouw volgers en de mensen/bedrijven die jij volgt. Deze mail verschijnt in dezelfde lay-out als de Twitter Update tab. Twitter vindt een tweet of verhaal relevant wanneer veel volgers het bericht hebben gedeeld, ook al is dit een bericht van iemand die jij niet volgt. Zit jij helemaal niet te wachten op een wekelijkse update dan is het natuurlijk mogelijk om dit aan te passen in de Notification Settings.

Weekly Twitter Mail

Een tweede grote verandering is het Do-Not-Track systeem. Vond jij het merkwaardig dat net nadat jij het bedrijf IKEA ging volgen en de zoekmachine Google startte er ineens aanbiedingen van IKEA aan de rechterzijde verschenen? Dat komt doordat Twitter, en alle andere social media platforms, jouw gebruikersgedrag registreren omdat zij hiermee inkomsten genereren. Aan de hand van cookies zien zij wat jouw gebruikersgedrag is en dus wat jij allemaal doet op het internet. Dit sluizen zij door naar bedrijven en die adverteren aan de hand van die informatie, die advertenties leveren Twitter en Facebook veel geld op, maar is dit niet in strijd met de privacywet? Twitter vindt van wel en geeft gebruikers nu de mogelijkheid om het Do-Not-Track systeem te activeren. Deze mogelijkheid is voor iedere web browser anders te activeren dus klik daarvoor hier.

Voor gebruikers die het wel prettig vinden om advertenties naar hun smaak te zien verschijnen geeft Twitter aan welke informatie zij verzamelen en wat hier exact mee gebeurt, dit noemen zij Tailor Twitter. Wanneer jij op een willekeurige website met een geïntegreerde follow-button of –widget surft wordt dit geregistreerd door Twitter. Wanneer veel van jouw volgers een bedrijf of persoon volgen en jij nog niet wordt dit kenbaar gemaakt. Met behulp van Tailor Twitter proberen zij dit principe te optimaliseren.

Twitter Tailor: Follow Your Interests

Een andere kleine vernieuwing is het toevoegen van 21 nieuwe talen. Door alle vrijwillige vertalers is het nu mogelijk om Twitter te gebruiken in het Deens, Fins, Noors, Pools, Zweeds en ga zo maar door. Het bedrijf IKEA dat vaak trending topic is zal blij zijn met laatstgenoemde.

Wat vind jij van deze ontwikkelingen? En met name die op het gebied van privacy? Wil jij weten wat Twitter voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *