Facebook, het synchroniseren van jouw persoonlijke pagina met een bedrijfspagina!

Soms komt het voor dat je een persoonlijk profiel hebt aangemaakt op Facebook voor je bedrijf of organisatie. Dan is het handig om deze om te zetten naar een zakelijke Facebook pagina, zodat je optimaal gebruik kunt maken van Facebook voor zakelijke doeleinden. Hoe doe je dat?  

 

Allereerst leg ik het verschil tussen beide pagina’s kort uit. Een persoonlijke pagina wordt gezien als een account op Facebook dat behoort bij een persoon die vrienden uitnodigt, berichten plaatst en reageert op andere Facebook gebruikers. Een bedrijfspagina wordt door Facebook gezien als een pagina met weinig interactie, want met dit account kunnen alleen berichten geplaatst worden en de pagina kan alleen door anderen geliked worden.

 

Facebook hanteert de regel dat een persoonlijke pagina ook daadwerkelijk persoonlijk moet zijn. Daarom is het niet mogelijk om het logo van je bedrijf te hanteren als profielfoto van je persoonlijke pagina. Ook is het niet mogelijk om meer dan 5000 Facebook vrienden uit te nodigen, een aantal dat voor een groot bedrijf zo bereikt is. Een persoonlijke pagina voor jouw bedrijf is daarom geen goede combinatie, maar vanaf nu is het eenvoudig om een persoonlijke pagina om te zetten in een bedrijfspagina.

 

Voordelen van het omzetten van een persoonlijke Facebook pagina naar een Facebook bedrijfspagina zijn een onbegrensd aantal vrienden, een welkomstbericht instellen waarin een geïntegreerde like-button is verwerkt, de mogelijkheid om te reageren als bedrijf, de bedrijfspagina kan meerdere beheerders hebben, de bedrijfspagina is zelfs zichtbaar in zoekmachines, het integreren van Twitter, Youtube en Linkedin en nog vele andere functies. Ik zal stap voor stap uitleggen hoe het synchroniseren in zijn werk gaat:

 

Stap 1: Verander de taal van Facebook in Engels

 

Facebook Persoonlijk profiel
Verander de taal in het Engels

 

Stap 2: Klik hier om je account om te zetten en kies uit een van de onderstaande 6 opties

 

Facebook opties zakelijk
Maak een keuze uit een van de 6 opties

Stap 3: Vul de verdere Facebook gegevens in

Wanneer je dit gedaan hebt zal de huidige profielfoto van jouw persoonlijke pagina ook fungeren als profielfoto van je bedrijfspagina. Ook alle vrienden die je op Facebook hebt zullen automatisch als likes voor jouw bedrijfspagina geregistreerd worden en de inloggegevens van de persoonlijke pagina zijn nu ook de inloggegevens van de bedrijfspagina. De inhoud, zoals foto’s en berichten, zullen niet meegenomen worden naar de bedrijfspagina dus het is noodzakelijk om belangrijke berichten op te slaan.

 

Het komt soms ook voor dat er 2 bedrijfspagina’s zijn gemaakt voor 1 bedrijf. Wanneer deze bedrijfspagina’s dezelfde naam hebben is het mogelijk om deze te synchroniseren. Dit doe je door naar de pagina te gaan met de meeste likes, ga naar het administratiepanel en klik op pagina bewerken, klik op dubbele pagina’s samenvoegen (dit is alleen zichtbaar wanneer beide pagina’s dezelfde naam hebben) en selecteer de pagina’s die je wilt samenvoegen. Het is belangrijk om te weten dat de pagina’s met de minste likes zal verdwijnen.

 

Hoe denk jij over deze nieuwe features? Laat het ons weten! En wil je weten wat Facebook voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

2 Comments

 • november 10, 2012

  Maartje Valkestijn

  Ik heb een vraag.
  Ik vind het erg handig dat het mogelijk is dat de pagina’s te synchroniseren zijn.
  Nu had ik mijn bedrijfspagina eerder dan mijn persoonlijke pagina, moet ik mijn bedrijfspagina nou helemaal opnieuw maken?
  En ik zou toch het liefst mijn logo als profielfoto willen hebben.
  Alvast Bedankt!

 • december 19, 2012

  Trudy

  Ik heb precies dezelfde vraag als bovenstaand:Ik heb een vraag.
  Ik vind het erg handig dat het mogelijk is dat de pagina’s te synchroniseren zijn.
  Nu had ik mijn bedrijfspagina eerder dan mijn persoonlijke pagina, moet ik mijn bedrijfspagina nou helemaal opnieuw maken?

  Het punt is nl. toen ik erachter kwam dat ik ook een persoonlijke pagina nodig had (op de bedrijfspagina had ik geen zoekbalk) ik die aangemaakt heb met een ander e-mail adres (omdat-ie zei dat het e-mail adres al bestond). Ik dacht dat ik dat e-mail adres dan later wel kon veranderen maar dat lukt niet. Hij zegt wel: er is een mail naar u gestuurd ter bevestiging, maar die mail ontvang ik nooit.
  Wie weet een oplossing?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *