Facebook en QR codes: Hoe versterken ze elkaar?

Nu het gebruik van QR codes in (social meda) marketing acties steeds meer toeneemt, is het interessant om te kijken hoe deze codes ingezet kunnen worden in combinatie met Facebook. Tot nu toe zien we dat QR codes vaak naar de website van de maker wordt geleid. Deze websites zijn zelden geoptimaliseerd voor mobiele telefoons.

 

QR-Code_Both-Solutions
QR code Both Solutions naar Facebook pagina

Om ontwikkelkosten te besparen, kan ook het Facebook platform gebruikt worden. Door je QR code naar een Facebook pagina te laten verwijzen, krijg je meer bezoekers op je Facebook pagina. Dit kan resulteren in meer likes of vind ik leuks, ervanuitgaande dat de Facebook pagina interessante informatie bevat.

 

Qr codes binnen Facebook gebruiken kan ook. Dit kan in de header of als profiel foto. Door een QR code binnen Facebook te gebruiken kan je Facebook gebruikers naar mobiele content leiden. In de praktijk blijkt dat deze QR codes ook echt gebruikt worden.

Een QR code wordt sneller gescant als erbij staat waar naar toe deze leidt, bijvoorbeeld wordt fan van ons op Facebook. Ook het personaliseren van de QR code heeft positieve invloed op de prestaties van de QR code. Voorbeelden van persoonlijke QR codes kunnen hier gevonden worden. Uw eigen persoonlijke QR code aanvragen doet u hier.

Wil jij weten wat Facebook en QR codes voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *