4 nieuwe ontwikkelingen van Facebook

Facebook blijft zich ontwikkelen en ook deze zomer wordt er veel getest met nieuwe applicaties en functies. Veel van onderstaande ontwikkelingen zitten nog in de testfase en zijn momenteel nog niet te gebruiken in Facebook. Maar wanneer deze functies actief worden zal het gebruik van Facebook wereldwijd een grote boost krijgen.

1. ‘Super-size’ foto’s op jouw Facebook Timeline bij het plaatsen van een album

Al eerder werd aan het plaatsen van foto’s een extra dimensie toegevoegd door Facebook, want foto’s hadden niet meer de standaard afmeting maar konden in groter formaat geplaatst worden. Dit werd door Facebook gebruikers ervaren als een welkome aanpassing, want door het plaatsen van grotere foto’s werden andere gebruikers meer meegenomen in het verhaal dat verteld werd. In combinatie met het succes van Pinterest en Instagram is het nu mogelijk om super-size foto’s te plaatsen in een album. Door foto’s tot jouw favorieten te laten behoren krijgen ze een schermvullend formaat en omdat photo-sharing de meest populaire activiteit op het gebied van mobiele interactie is denkt Facebook haar gebruikers hier erg blij mee te maken.

2. Gerichte status updates

Het is een nadeel wanneer een zender een bericht naar meerdere ontvangers stuurt zonder dat die ontvangers speciaal geselecteerd zijn. Dit was bij Facebook het geval, maar binnenkort is het mogelijk om jouw Facebook achterban te categoriseren. Op deze manier is het mogelijk om berichten aan een select publiek te laten zien in plaats van aan al jouw Facebook vrienden. De categorieën zijn taal, locatie, leeftijd, geslacht, opleiding, relatie, etc. Dit is voor bedrijven een welkome verandering, want op deze manier wordt doelgroepbenadering mogelijk gemaakt door Facebook.

Selecteer de gewenste doelgroep

3. De groeten uit Paramaribo

Het thuisfront blijft het leuk vinden wanneer er een ansichtkaart vanuit een ver vakantieoord op de deurmat valt, maar het vinden van een winkel waar die kaarten verkocht worden en het uitzoeken van een leuke kaart blijven een heikel punt. Facebook gaat daar verandering in brengen. Binnenkort zal het mogelijk zijn om in Facebook een ansichtkaart te ontwerpen en deze te versturen. Je kiest een foto uit jouw album en plaatst hier een passende tekst bij en vervolgens vul je het adres in waar de ansichtkaart afgeleverd moet worden. Voor maar $0,99 neemt Facebook jou deze bezigheid uit handen.

4. Gokken via Facebook

Facebook genereert geld via advertenties, maar binnenkort zal Facebook ook geld gaan verdienen aan online gokken. Volgens de makers van de gokspellen die binnenkort op Facebook te spelen zullen zijn is Facebook een plek waar gebruikers kunnen delen en binden en dat online gokken hier perfect op aansluit. Facebook zal ongeveer 30% van het bedrag dat aan gokken wordt besteed in eigen portemonnee houden. Pokeren of Blackjack spelen met vrienden of alleen achter een gokautomaat kan binnenkort vanachter een laptop met vrienden via Facebook. Facebook houdt de leeftijd en locatie van gokkers streng in de gaten zodat er net zoals in casino’s alleen legale activiteiten plaats vinden.

Gokken via Facebook

Wil jij weten wat Facebook voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *