Instagram gaat meer op Facebook “liken” met introductie van profielpagina

Zoals in onze vorige blog al viel te lezen, kun je tegenwoordig niet meer om Instagram heen. Facebook nam Instagram afgelopen April voor maarliefst 1 miljard dollar over. Wil je weten wat Instagram zo populair maakt, lees dan eerst de vorige blog.

 

 

Aangezien Facebook de “nieuwe” eigenaar is van Instagram, is het misschien niet geheel verrassend dat de twee meer op elkaar gaan lijken. Niet geheel verrassend, maar wel heel interessant. Het nieuwe profiel -met introductie van de profielpagina- biedt gebruikers immers meer mogelijkheden. Zo is het veel makkelijker om nieuwe gebruikers op Instagram te vinden en te bereiken. Ook moet de profielpagina het delen van foto’s met gebruikers overzichtelijker maken. Kortom, nog meer mogelijkheden om met Instagram je organisatie te profileren. Het was al langere tijd een wens van (zakelijke) Instagram gebruikers om een profielpagina te hebben. Nu wordt hier dus gehoor aan gegeven met de officiële aankondiging op de blog van het populaire medium.

 

Het installeren van de profielpagina’s voor alle gebruikers moet eind volgende week klaar zijn. Je profielpagina is vervolgens te bereiken via Instagram.com/gebruikersnaam. Met de introductie van de profielpagina veranderen de privacy settings niet. Wanneer je profiel nu publiekelijk is, zal ook je profielpagina voor iedereen toegankelijk zijn. Heb je nu ingesteld dat je foto’s privé zijn of alleen voor vrienden, dan blijft dit uiteraard ook zo. Vooralsnog blijft Instagram alleen te gebruiken vanaf de smartphone. Of en wanneer het ook mogelijk wordt om foto’s vanaf de PC te uploaden is de vraag. We houden je uiteraard op de hoogte.

 

Om te kijken of je Instragram profielpagina al online is moet je dus even surfen naar Instagram.com/gebruikersnaam. Zo niet, heb dan nog een weekje geduld.
Voor vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen.

1 Comment

  • november 14, 2012

    Download Spelletjes

    Ik associeer instagram toch vooral met hipsters.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *