De beste social media campagnes van 2012!

Nu het einde van het jaar nadert is een belangrijke vraag: wat is de beste social media campagne van 2012 geweest?! Nu zouden we hiervoor kunnen kijken naar het aantal likes en retweets bij een bepaalde campagne. We zouden ook kunnen proberen om de ROI (Return on Investment) van campagnes te berekenen. Waarom niet kijken naar het aantal mensen dat bereikt is door een campagne? We doen het allemaal niet…… We vertellen je gewoon wat wij de leukste, grappigste en in onze ogen sterkste campagne vinden. Heb jij een andere mening, laat hem ons vooral horen en reageer gerust op deze blog!

Adidas vs Nike

Wanneer we teruggaan naar de Olympische spelen van afgelopen zomer, dan zijn er 2 grote bedrijven te noemen: Nike en Adidas. Laatstgenoemde was een officiële sponsor van de Olympische spelen en had hiervoor flink in de buidel getast. Miljoenen ponden waren gespendeerd aan het verkrijgen van het officiële sponsorschap. Het was echter Nike dat de meeste aandacht kreeg.

Nike, dat naast gigantische billboards het alleen met de social media moest doen, kreeg 166.178 nieuwe Facebook fans tegenover 80.761 voor Adidas. Tussen 27 juli en 2 augustus werden er meer dan 16.000 tweets geassocieerd met het woord Nike, tegenover 9.925 voor Adidas. Aldus de Cheermeter van het Britse SocialBakers. Hoewel de cijfers er niet om liegen vinden wij het vooral erg mooi gedaan door Nike. Niet het official sponsorschap kopen voor miljoenen maar toch zoveel exposure creëren. Er werd wel geld uitgegeven aan billboards langs de weg waarop de hashtag stond: #findgreatness. Dit sloeg aan en mensen gingen deze hashtag massaal vermelden bij geweldige overwinningen, maar ook bij tweets die heel ergens anders over gingen. #findgreatness deed zijn werk! Nike wint daarom volgens ons de titel van beste social media campagne 2012.

Heineken ballonnen actie

Waar we trots op mogen zijn is het Nederlandse Heineken. Al langer internationaal geweldig bezig, nu ook op de social media. Waar veel bedrijven korting bieden bij het liken van de pagina op Facebook of simpelweg vragen om dit te doen, pakte Heineken het totaal anders aan. Voor elke like op de Braziliaanse Facebook page werd beloofd dat er een ballon zou wordenopgeblazen op kantoor, met succes. Via een filmpje op Youtube werd het bewijs getoond. Ook werden er namen van mensen die de pagina geliked hadden opgenoemd. Dit om er nog een extra persoonlijk tintje aan te geven. Sterk werk! Onder het filmpje op Youtube lezen wij dat er meer dan een miljoen likes gegeven werden, al is dit vertaald met ons beste Portugees. Ach, al waren het er 100.000 geweest, vooral een prachtig idee. Hoewel Nike de beste campagne had, vinden wij dit stiekem de leukste.

Ben je zelf campagnes tegengekomen die je geweldig vindt? Of heb je vragen? Contact ons!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PvhAP0vRnF4[/youtube]

2 Comments

 • december 4, 2012

  Peter Ludden

  Jaaaaa leuk 1.000.000 ballonnen…maar wat levert het nou eigenlijk op?
  Hebben jullie ook voorbeelden van campagnes die direct omzet opleveren?

  • april 9, 2013

   Both Social

   Hoi Peter,Er zijn wel social media cases die geld opleveren (Obermutten/Will it blend), maar meestal is het een marathon.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *