Vlakt de groei van social media verder af?

Newcom research en technology heeft een onderzoek gedaan waaruit bleek dat het gebruik van Facebook een afvlakkende groei heeft. Arno Lubrun, directeur Facebook van de Benelux, beweert in BNR Mediazaken dat dit niet klopt. Beluister de reactie op BNR hier .

Hij ziet het gebruik van Facebook wereldwijd toenemen met 25% en het mobiele gebruik van Facebook neemt wereldwijd zelfs met 50% toe. Hetonderzoek van Newcom laat zien dat 8 op de 10 Nederlanders minstens gebruik maakt van 1 social network.

Verder laat het onderzoek van Newcom zien dat social media de hype voorbij zijn, maar ook dat de groei verder afvlakt. Dit is natuurlijk niet vreemd. Als slechts 2 op de 10 Nederlanders geen gebruik maken van social media, dan valt er voor social media natuurlijk ook weinig nieuwe gebruikers aan te trekken.

Dit was eerder zichtbaar in de mobiele telecommarkt. Ook daar stagneerde de groei rond de eeuwwisseling, aangezien er een dekkingsgraad van 100% was bereikt. Met social media lijkt zich nu hetzelfde te gaan voltrekken.

Er lijkt een trend van verzadiging op te treden. Het social media landschap kristalliseert zich steeds verder uit en er blijven een aantal social media platformen over. Vooral Facebook lijkt een van de grote winnaars met bijna 8 miljoen gebruikers.

De vraag blijft over hoe deze ontwikkeling verder gaat. Uiteindelijk leidde het bij de mobiele telecommarkt tot agressieve campagnes om klanten van elkaar af te pakken. Zal Facebook met agressieve marketing campagnes ook proberen om gebruikers te verleiden om over te stappen?

 

2 Comments

  • mei 19, 2013

    Meindert Zomer

    Afvlakking social media? Kenners geven aan dat we nog maar aan het begin staan. Google+ zal waarschijnlijk het volgende platform zijn dat gaat groeien. Ik ben benieuwd!

  • december 28, 2015

    Makelaar Zwolle

    Na twee jaar kunnen we wel zeggen dat Google+ niet echt doorgebroken is als Social Media platform. Snapchat schijnt het onder de jeugd erg goed te doen. Twitter is ondertussen tanende. Facebook blijft het redelijk doen met name door alle vernieuwingen.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *