Honda geeft actieve pinners een break #pintermission

Honda lanceerde de een nieuwe auto, genaamd de 2013 Honda CR-V, met de hulp van een aantal zeer actieve Pinterest gebruikers. Honda ontwikkelde een speciale #pintermission, waarbij gebruikers een check van $ 500 konden winnen om de gepinde producten te kopen of landschappen zelf te bezoeken.

Doel was om gebruikers weg te krijgen uit de digitale wereld en de producten te laten ervaren in de echte wereld.

Volgens verschillende bronnen wordt in de campagne gebruik gemaakt van Pinterest, omdat de Honda CR-V een auto is die vrouwen aanspreekt. Pinterest is ook een social media kanaal dat wordt gedomineerd door vrouwen.

Door gebruik te maken van invloedrijke Pinterest gebruikers, was Honda in staat om 5,5 miljoen gebruikers te bereiken. Dit was een van de eerste actieve campagnes die via dit nieuwe platform werd uitgevoerd.

Pintermission Honda blog
Pintermission Honda

1 Comment

  • november 21, 2013

    Pinterest Is Meer Dan Afbeeldingen ← Artikel 247

    […] internationale bedrijven als Honda (waar we eerder al over schreven) en Unicef hebben al mooie successen geboekt op Pinterest. Unicef creëerde een […]

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *