Twitter populair onder wereldleiders

De meest populaire wereldleider op Twitter is @BarackObama  met meer dan 33 miljoen volgers. Het maakt hem de meest gevolgde wereldleider op Twitter. @BarackObama volgt wederzijds maar twee weredleiders – de Noorse premier Jens Stoltenberg en de Russische minister-president Dmitry Medvedev.

 

De paus (@Pontifex) is de tweede meest gevolgde wereldleider met meer dan zeven miljoen volgers op zijn negen verschillende accounts. Ondanks dat paus Francis niet erg betrokken is met andere Twitter-gebruikers (vooral zijn Spaanse tweets worden gemiddeld meer dan 11,000 keer geretweet) is hij toch de meest invloedrijke wereldleider op Twitter. In vergelijking met @BarackObama’s tweets die ondanks zijn grote aantal volgers gemiddeld maar ongeveer 2,309 keer worden geretweet.

 

‘’Dit onderzoek laat zien hoe Twitter en social media een deel zijn geworden van overheidscommunicatie’’, aldus Jeremy Galbraith, CEO van Burson-Marsteller Europa, Midden Oosten en Afrika. ‘’Terwijl Twitter zeker niet het enige communicatiekanaal is en het ook niet face-to-face meetings zal vervangen, staat het toch directe peer-to-peer interactie toe. Ik verwacht dat wij een toename van het aantal bedrijven en CEOs zullen zien die ook dit nieuwe middel zullen gebruiken dat wereldleiders met elkaar verbindt’’.

Er zijn 227 persoonlijke accounts en 76 wereldleiders tweeten persoonlijk. Zeven van de G8 leiders hebben een persoonlijk Twitteraccount en alle G20 overheden behalve één hebben een officiële Twitteraccount. 

Alle 45 Europese overheden hebben een officiële aanwezigheid op Twitter. In Zuid-Amerika hebben alle overheden behalve de Surinaamse een account, in Noord-Amerika, Azië en Afrika hebben 79%, 74% en 71% van alle overheden een Twitteraccount. Maar een derde (33.3%) van alle overheden in Oceanië gebruikt Twitter.

 

Top5 Wereldleiders infographic
Top5 Wereldleiders infographic

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *