Google+ en de 5 sterren

Nu de vakantie alweer achter de rug is zullen hoteleigenaren de balans gaan opmaken; is er winst of verlies gedraaid, en hoe groot zijn deze getallen dan en hoe zouden wij  als bedrijf zijnde in de toekomst onszelf kunnen verbeteren? Moeten wij ons op opnieuw positioneren en hoe gaan wij dit dan aanpakken? Google+ 5 Star rating zou je hierbij kunnen helpen. Daarnaast kan Google+ Star rating een eerlijk beeld geven;  Een hotel in Turkije kan over 4 sterren bezitten, maar wat hier voor 4 sterren staat, hoeft daar nog niet zo te zijn.

Google+ 5 Star Rating

Nieuwe klanten binnenhalen, jezelf beter op de kaart zetten en uiteindelijk dus meer omzet draaien; dat is de zakelijke insteek van Google+ 5 Star Rating voor hoteleigenaren. Google+ 5 Star Rating werkt simpel. Als ondernemer maak je een account aan en daarmee zet je jezelf gelijk op de kaart. En deze kaart is niet beperkt; met een paar minuten kunnen mensen over de hele wereld informatie ophalen over jouw hotel.

Invloed van buitenaf

Hedendaags heeft social media ontzettend veel invloed op de resultaten van je bedrijf. Social media begint bij het onderling uitwisselen van informatie tussen mensen op verschillende platformen en dus zijn het de gebruikers van social media die invloed hebben op jouw bedrijfsresultaten. Deze resultaten zijn een weergave van de beleving van jouw klanten. In het verleden was het met name zo dat deze belevingen mond tot mond uitgewisseld werden in eigen kennis of vriendenkring, maar  tegenwoordig werkt dit ook anders.

De voordelen van de 5 Star Rating op een rijtje

  1. Recensies lezen
    Wanneer je recensies leest van je klanten kom je er gelijk achter wat de plus en de minpunten van je hotel zijn.  Zo kun je makkelijk inspelen op de wensen en/of klachten van je gebruikers. Maar het kan natuurlijk ook geen kwaad om te achterhalen hoe consumenten tegenover je concurrentie aan kijken.
  2. Transparantie
    Tegenwoordig willen klanten in  een blik kunnen zien wat de kosten zijn van een dergelijke overnachting in een hotel. Doordat Google+ de prijs gelijkt weergeeft zorgen zij voor transparantie.
  3. Reserveren
    Via Google+ kunnen potentiële klanten gelijk hun vakantie of weekendje weg boeken.

g2

 

Wanneer je zoekt naar ‘The Peabody Memphis’ in Google+ krijg je bovenstaande afbeelding op je beeldscherm te zien. Zoals je kunt zien kun je de reviews lezen, reviews schrijven en je kunt zien over hoeveel sterren dit hotel beschikt.

Of veel mensen hier gebruik van gaan maken in de toekomst moeten we nog maar gaan zien. Het voordeel is dat gebruikers van deze zoekmachine een erg betrouwbaar en vertrouwd beeld hebben van Google. Misschien is de stap dan nog sneller gemaakt om in de toekomst je vakantie te boeken via Google+.

 

 

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *