Facebook adverteren: Hoe haal je het maximale uit je euro’s?

Facebook is de absolute gigant op de Nederlandse social media markt. Met bijna 9 miljoen gebruikers is Facebook groots vertegenwoordigd in Nederland. Voor bedrijven in de B2C markt, maar ook in de B2B markt kan adverteren op Facebook vele voordelen opleveren.  Om hier succes mee te hebben is het belangrijk niet zomaar wat advertenties te plaatsen. Het volgen van een goede strategie is van essentieel belang. Hieronder staan vier stappen om het maximale uit jouw budget te halen.

 

1. Stel target

Om te kunnen bepalen of je advertentie haar doel heeft bereikt is het belangrijk om goede en realistische targets te stellen. Het doel dat je hebt bepaald je advertentie. Alleen bij duidelijke targets is het mogelijk een advertentie op maat te maken. Wat erg handig kan zijn is het maken van een of meerdere persona’s, feitelijk is het hele profiel van deze persona’s over te nemen in de doelgroepbepaling van de campagne. Omdat Facebook een ongekende bron aan demografische gegevens bevat, kun je je targets zeer specifiek formuleren, dit maakt het in een volgend stadium van het maken van je advertentie makkelijker om de juiste keuzes te maken.

Adverteren op Facebook

 

 

 

 

 

2. Bepaal budget

Het is op Facebook heel eenvoudig om een budget aan een bepaalde reclame te hangen. Hoe dit budget wordt uitgegeven kun je ook voor een groot deel zelf samenstellen. Hecht je waarde aan naamsbekendheid dan kan het tonen van de advertentie voldoende zijn, wil je bepaalde sales targets halen is het een beter idee om te betalen per click. Bij deze laatste optie is het zelfs mogelijk om zelf te bieden wat een click jou waard is. Simpel gezegd  bekijkt Facebook per profiel welke advertenties beschikbaar zijn voor die doelgroep. Als jij 20 cent hebt geboden voor de waarde van een click, en een ander bedrijf 25 cent, zal Facebook de advertentie van dat andere bedrijf vaker plaatsen. Of je nou betaald voor views of clicks, voor Facebook zijn beide opties toegestaan, het is aan jou om te bepalen wat het best bij jouw situatie past. Daarnaast is het natuurlijk raadzaam het totale budget vast te stellen. Dit is tot op de Euro precies in te stellen. Logischerwijs is het zo dat hoe groter je budget is hoe meer je advertentie getoond wordt.

Adverteren op Facebookasdfa

 

 

 

 

 

 

3. Stel de ideale advertentie samen

Het grote voordeel van Facebook adverteren is dat tot in het kleinste detail demografische gegevens beschikbaar zijn. Een datingsite kan alleen voor vrijgezellen adverteren, een sportbedrijf alleen voor mensen met hardlopen als hobby. Alle profielgegevens die bekend zijn bij Facebook kunnen gebruikt worden om de doelgroep van je advertentie verder uit te diepen. Hou je je bereik breed, voor een grote doelgroep, of benader je een kleinere groep met een advertentie op maat? Een doelgroep zo specifiek kunnen samenstellen maakt Facebook tot een zeer krachtige marketing tool.

 

00000000Adverteren op Facebook

 

 

 

 

 

 

 

4. Testen, testen en nog eens testen

Het samenstellen van de perfecte advertentie is niet eenvoudig, en om hier feeling voor te krijgen is het raadzaam om een aantal advertenties te testen. Door een aantal advertentie’s met klein budget te testen kun je analyseren hoe goed een bepaalde advertentie werkt, zonder dat je je hele marketing budget al verspeeld hebt. Hoe meer je test hoe beter je beeld wordt van hoe Facebook Adverteren werkt.

 

Facebook Adverteren kan door de unieke manier van doelgroep- en budgetbepaling een enorme meerwaarde hebben voor jouw bedrijf, campagne, dienst of product. Je hierin verdiepen is dan ook zeker aan te raden. 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *