Het verschil B2B social media en B2C social media

Ook in 2014 geven organisatie aan dat ze meer gebruik gaan maken van social media om met de klant in contact te komen. Zo geeft 71% van de organisaties aan dit jaar vooral meer gaat investeren in social marketing. 

 

Toch blijken marketeers van Business to Business (B2B) bedrijven andere doelstellingen na te streven dan Business to Consumer (B2C) bedrijven. In een onderzoek onder Amerikaanse marketeers kwamen opmerkelijke verschillen naar voren. Zo geven B2C marketeers aan dat het meten van ROI de grootste uitdaging is. B2B marketeers geven echter aan dat het verkrijgen van kwalitieve B2B leads een veel grotere uitdaging is.

 

De gehele infographic staat hieronder:

B2B VS B2C op social media
B2B VS B2C op social media

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *