Lifestyle app: Fancy

unnamed11

Vorige week kwam het bericht uit dat Twitter een samenwerkingsverband aangaat met de New Yorkse startup Fancy. Ook google+ en Facebook zijn al een samenwerkingsverband aangegaan met Fancy. Tijd om te onderzoeken wat je nou precies kan met deze nieuwkomer.

Fancy is een social app. Dat betekend dat je direct kan inloggen en je bevindingen kan delen via Facebook, Twitter of Google+. Na het inloggen word je direct overspoeld met leuke gadgets. Het meeste is niet voor dagelijks gebruik. De eerste 3 gadgets die bij mij naar voren kwamen waren claws cat nail caps, gold medal bottle opener en een Beats By Dre Swarovski. Het valt me op dat het merendeel exclusief en prijzig is.
Items die je interessant vind kan opslaan door op de knop FANCY te drukken.  Deze komt dan in je menu onder ‘’verzameling’’ te staan. Net als bij twitter kan je personen met leuke en interessante items ook ‘’volgen’’. Je krijgt dan een melding van Fancy als diegene weer een product heeft geupload.

Als je bij een product naar beneden scrolled krijg je meer informatie over het product en de verkoper. De verkoper kan er meerdere foto’s plaatsen, een beschrijving erbij zetten en de verzendwijze vermelden. Fancy bied andere gebruikers ook de mogelijkheid om commentaar bij het product te zetten.

Kopen
Als uiteindelijk besluit om een product te kopen, gaat dat redelijk eenvoudig. Je voert je gegevens in en dan vragen ze je om te betalen met je creditcard of met bitcoins.

Fancy box
Voor 39 dollar kan je je abonneren op de Fancy Box. Je krijgt dan elke maand van Fancy een doos waarvan de inhoud meer dan 80 dollar waard is. Je kan kiezen uit verschillende boxen, bijv: vrouwen, home, gadgets of media box.

Gifting
Fancy helpt gebruikers om een cadeau aan te schaffen. Ze dragen diverse ideeën aan voor de gelegenheid waarvoor jij een cadeau zoekt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een cadeau voor een man te zoeken tussen de 20 en 40 euro.

Groei
Fancy is nu ongeveer 600 miljoen waard. In 1 jaar tijd is het bedrijf gegroeid van 100 tot 600 miljoen.
Het grootste deel gebruikers komt nu nog van de United States en is vrouw. Landen als India, Frankrijk en China hebben het product al geaccepteerd en neemt bijna 20% van de gebruikers in.

Conclusie
Mijn conclusie is dat deze app een erg leuk tijdverdrijf is.  Als je eenmaal bezig bent blijf je maar op die shuffle knop drukken om een nóg leukere gadget tegen te komen. De gekste dingen kom je tegen! Ik ben benieuwd hoe het afloopt met Fancy..

 

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *