WhatsApp en Telegram , wat zijn de verschillen ?

Facebook heeft WhatsApp gekocht voor 19 miljard dollar. Dat is niet slecht voor een bedrijf met slechts 50 medewerkers. Whatsapp gebruikers reageerden minder enthousiast op de recente overname. Veel gebruikers zijn bang voor de privacy gevolgen nu Facebook het overneemt.
Een alternatief dat in korte tijd populair is geworden is Telegram. Telegram is ontwikkeld door de Russische tegenhanger van Facebook, VKontakte. Telegram was na de overname de meest gedownloade app in de App store. Telegram heeft als mogelijkheid om beveiligde Apps te versturen, zodat meekijken niet mogelijk is.

Vkontakte heeft in het verleden meerdere malen verzoeken van de Russische overheid om mee te mogen kijken genegeerd.

WhatsApp had een vier uur durende storing had op 22 februari 2014 en dit zorgde voor een massale download van Telegram. Telegram moest op Twitter zelfs melden dat het de aanvragen niet aan kon.


Hieronder zie je de verschillen tussen twee diensten:

whats-telegram

3 Comments

 • februari 23, 2014

  Pipo

  Telegram is niet van VKontakte. Telegram heeft HQ in Berlijn. Servers in Finland, London VS en Singapore. Dat er Russen aan meewerken wil nog niet zeggen dat het een Russisch bedrijf is.
  Telegram is een communitydriven opensource project

 • februari 28, 2014

  Jules

  wat denken jullie over de echte veiligheid van telegram? ik hoor daar veel kritiek over, en vraag me af in hoeverre dat waar is. Wat jullie zeggen over de verzoeken van de russische overheid vind ik wel interessant, dat had ik nog niet eerder gehoord.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *