De Selfie rage: Slaan we door?

Selfie was het woord van het jaar in 2013 en toen Ellen DeGenere een selfie maakte tijdens de oscars werd dit de meest gedeelde foto op social media ooit. Hiermee versloeg deze selfie Barack Obama die het record hiervoor op zijn naam had staan van meest gedeelde foto ooit.

Naar verluid heeft Samsung grof geld betaald om deze selfie mogelijk te maken. De selfie wordt ook wel een narcistische trek van het internet genoemd. Veel mensen ergeren zich aan de vele selfies die er op Internet voorbij komen, al dan niet gecombineerd met een zogenoemde duckface.

Sinds 2013 is het aantal selfies erg toegenomen en deze worden vooral in Noord Amerika en Australiƫ genomen. Dat is te zien in onderstaande grafiek:

 

Google trend selfie
Google trend selfie

Wat denk jij? Slaan we door met onze selfies? Laat je reacties achter!

Hieronder nog een infographic over de selfie van Ellen DeGenere.

 

EllenDeGeneresCelebritySelfie_531a346c58624_w450_h600

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *