Pinterest marketing; Waar moet je op letten!

We schreven eerder al dat Pinterest een steeds grotere rol gaat spelen in het social media speelveld. Pinterest is een van de snelst groeiende platformen van Nederland. Pinterest is vooral populair onder vrouwen. Geschat wordt dat 80% van de gebruikers wereldwijd op Pinterest vrouw zijn.

Pinterest is een interessant platform voor merken die zich richten op vrouwen. Een aantal succesvolle voorbeelden in Nederland zjin Linda Magazine, 101woonidee├źn D.I.Y. magazine en VTwonen. Honda liet met #Pintermission eerder zien hoe je een succesvolle Pinterest campagne opzet voor een niet typisch vrouwen merk.

Steeds meer merken ontdekken de marketing mogelijkheden binnen Pinterest. Toch zijn er ook andere toepassingen te bedenken voor Pinterest. Het is namelijk ook mogelijk om vijf borden prive te houden.
Op die manier kan niemand de borden zien die er geen toegang toe zou moeten hebben. Een erg handige manier om brainstorm sessies te ondersteunen. Van de thema’s in de brainstorm sessie maak je een bord aan. Alle deelnemers aan de brainstorm sessie plaatsen de eigen afbeeldingen op de verschillende Pinterest borden. Op die manier krijg je snel en overzichtelijk de verschillende denkrichtingen van de deelnemers.

Bij het opzetten van een Pinterest strategie is het van belang om je doelstellingen duidelijk te bepalen. Op die manier kan je later meten of je resultaten overeenkomen met je verwachtingen en anders eventueel bijsturen. Hou er hierbij rekening mee dat gebruikers drie keer meer delen via de mobiel/iPad dan via de desktop.

Veel gebruikers op Pinterest maken gebruik van een iPad om het social netwerk te bezoeken. Gebruikers blijken het meest lifestyle onderwerpen te delen op Pinterest, waarbij mode, ouderschap en voedsel de meest gedeelde onderwerpen zijn.

Pinterest is een interessant platform als je vrouwen wilt bereiken in de leeftijdscategorie vanaf 26+. Het blijkt namelijk dat Pinterest erg populair is onder vrouwen die moeder zijn. Bezoek de Pinterest van Both Social.

Pinterest statistieken
Pinterest statistieken

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *