HEMA wederom de fout in; Storm op sociale media.

Op 8 maart 2011 ontsloeg HEMA België een jonge vrouw vanwege het dragen van een hoofddoek. Op de Facebook pagina van de HEMA en op Twitter ontstaat een storm van kritiek. HEMA Nederland krijgt op social media de volle laag. Afgelopen week kwam naar buiten dat de HEMA het uiterlijk van zwarte piet ging aanpassen. Een rel was geboren.

Binnen de kortste keren was de hashtag #boycothema trending topic op Twitter. Nederland had een mening over de zwarte pieten discussie en liet dit massaal blijken. Er kwamen vele inhakers voorbij op social media, zoals deze inhaker:

HEMA voelde zich al snel gedwongen om met een reactie te komen en kwam met de volgende statement naar buiten:


HEMA is onbedoeld wederom het centrale punt in een maatschappelijke discussie. Zwarte piet is een gevoelig onderwerp in Nederland, gezien de bijna 2 miljoen likes voor Pietitie. Opvallend is dat Jamin (nog) buiten schot is gebleven, die veranderde immers Zwarte Piet in smulpiet.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *