Infographic LinkedIn

LinkedIn is het zakelijke sociale medium bij uitstek. Een paar dagen terug verschenen er nog berichten in het nieuws dat het hebben van een goed LinkedIn profiel cruciaal is. Erg interessant is het dus ook om te kijken wie de huidige LinkedIn gebruikers zijn. LinkedIn deed hier binnen Nederland zelf onderzoek naar en er waren een aantal zaken die opvielen. In de onderstaande infographic komen deze zaken terug.

Als eerste valt op dat er in Nederland 5 miljoen professionals op LinkedIn zitten. Op een beroepsbevolking van 7,86 miljoen (cbs 2014) is dit een enorm aantal.

Ook valt op dat de LinkedIn gebruikers relatief rijk zijn. Zo heeft 48 procent een gezamenlijk inkomen per huishouden van 60.000 euro of meer en heeft 1 op de 5 LinkedIn gebruikers 75.000 euro investeerbaar vermogen of meer.LinkedIn gebruikers zijn daarnaast up to date, zo heeft maarliefst 92 procent van de gebruikers een smartphone en 73% een tablet.

Een ander opvallend gegeven is dat maarliefst 72% van de LinkedIn gebruikers LinkedIn ook daadwerkelijk gebruikt als belangrijkste bron van zakelijke content. LinkedIn blijft hiermee sites als NUzakelijk of Intermediair ruim voor. Daarnaast laat het bedrijf andere social media als Facebook en Twitter ver achter zich.

Bekijk de hele infographic, met meer opvallende nieuwtjes hieronder:

audience-360-netherlands-2014-infographic-1-638

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *