Welke woorden zorgen voor de meeste likes, retweets en shares?

Wanneer je als bedrijf iets post op social media, hoop je natuurlijk altijd dat dit veel gedeeld en geliked wordt. Het genereren van likes, retweets en/of shares zorgt gratis voor een groter bereik, mooi meegenomen natuurlijk. Maar achter het genereren van die likes gaat meer schuil dan het simpelweg zomaar wat plaatsen. Neoteric UK zocht uit welke woorden, zinnen of typen content het best werken als je uit bent op veel engagement.

 

Het onderzoek gaat heel specifiek in op bepaalde woorden, en welke impact die hebben, maar ook de thema’s van social media updates komen langs. In de onderstaande mooie uitgebreide infographic staan al deze gegevens op een rijtje. Per social media kanaal heeft Neoteric een mooi rijtje samengesteld met wat nou precies zorgt voor de meeste interactie. Uiteraard komen Facebook en Twitter langs, maar het bedrijf gaat ook in op Google+, LinkedIn en Blogposts.

 

Naast dat de precies te gebruiken woorden van belang zijn, spelen de thema’s natuurlijk ook en rol. Ook hiervan vinden we een mooie grafiek terug in de infographic. Zo blijkt bijvoorbeeld dat Social media, technology, eten en drinken en reizen belangrijke thema’s zijn die online veel worden gedeeld.

 

Als je vervolgens een post hebt samengesteld die volgens de eerder genoemde gegevens goed zou moeten scoren, moet je natuurlijk ook nog het perfecte tijdstip vinden om dit bericht te plaatsen. Hoewel dit tijdstip per bedrijf zal verschillen, vinden we in de infographic een mooie statistiek terug die prima als vuistregel gebruikt kan worden.

 

Bekijk de hele infographic hieronder:

sociale-media

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *