De kracht van de “influential customer”…

Volgens velen is mond-tot-mond reclame nog altijd de beste reclame. Niets zo fijn voor een bedrijf dan een aanbeveling van je klanten. De online equivalent van deze vorm van reclame is de zogenaamde influential customer. Deze klant deelt een positieve ervaring met jouw bedrijf via zijn netwerk. Een effectievere promotie van je bedrijf kun je je niet wensen en dus deed NinjaMetrics onderzoek naar deze zeer belangrijke customers..

De resultaten van dat onderzoek zijn verwerkt in een mooie infographic. De infographic richt zich op drie belangrijke vragen. Allereerst wordt gekeken naar de invloed en het belang van influential customers, vervolgens wordt gekeken wie gemiddeld genomen de meest invloedrijke klanten zijn en als laatste wordt gekeken hoe je het aantal invloedrijke klanten kunt verhogen. Dit alles fraai gevisualiseerd…

Een aantal zaken die opvallen in de infographic zijn dat het belang van invloedrijke klanten over de jaren steeds verder toeneemt en dat de meeste invloedrijke klanten tussen de 18 en 34 jaar zijn. Verder valt het enorme belang van big data analytics op. Ook mobiele advertentiecampagnes en visuele content worden genoemd als belangrijke factoren om het aantal invloedrijke klanten te verhogen.

online customer (2)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *