Instagram komt met opzichzelfstaande collage app

Collages op Instagram, het zijn vertrouwde beelden voor gebruikers van het sociale netwerk. Toch was het tot voor kort onmogelijk om met Instagram zelf een collage te maken. Er waren vele mogelijkheden om een collage te maken voor Instagram, maar dat moest dan toch altijd met de hand of met een app van een derde partij. Gisteren kwam daar verandering in.

In de App Store van Apple is sinds kort de app Layout te downloaden. Een standalone app van Instagram zelf die het mogelijk maakt om collages rechtstreeks op Instagram te posten. Gebruikers kunnen tot 9 foto’s selecteren die ze in verschillende collages kunnen plaatsen. De app is erg gebruiksvriendelijk en werkt erg intuïtief. De app organiseert je foto’s in 3 categorieën: recente foto’s, alle foto’s en een selectie met foto’s met menselijke gezichten, een filter dat uitstekend lijkt te werken.

Layout
Layout

De app biedt maximaal 10 collages aan om uit te kiezen, afhankelijk van het aantal foto’s dat je in de collage wil plaatsen. Verder zijn er handige functies zoals een spiegel waarmee een deel van de foto in spiegelbeeld in een ander frame van de collage komt en een handige drag-en-drop functie.  Wanneer je je collage af hebt kun je hem eenvoudig posten op social media platforms als Facebook, Instagram, Snapchat, etc. Niet verassend, wel opvallend is het gegeven dat uploaden tot Twitter niet mogelijk is.

Dat Instagram nu zelf met een collage app komt is niet zo gek als je kijkt naar de getallen. Volgens Instagram gebruikt 1 op de 5 actieve gebruikers op dit moment al een app als Diptic, Moldiv en Stitch om collages op Instagram te posten. Dit zijn toch minstens 60 miljoen personen. Door deze gebruikers nu tegemoet te komen met een eigen app blijven ze voor een langere tijd verbonden met het sociale netwerk. Ook zullen die gebruikers vermoedelijk minder snel overstappen naar een concurrent.

Layout is de tweede app die het bedrijf naast de “gewone” Instagram uitrolt, nadat vorig jaar in de herfst Hyperlapse   werd geïntroduceerd.  Instagram product designer Joshua Dickens verklaart daarover tegen Mashable dat het de intentie is om de reguliere Instagram app zo simpel mogelijk te houden. Om al deze features toe te voegen aan de reguliere app zou het geheel meer gecompliceerd maken.

Hoewel dat logisch klinkt lijkt het er ook op dat Instagram de Facebook strategie van het laatste jaar volgt: losse functionaliteiten krijgen aparte apps, in plaats van 1 grote allesomvattende app.

Layout is op dit moment alleen nog beschikbaar voor iOS, Android volgt op korte termijn.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *