De indrukwekkende conversie cijfers van Pinterest

Op basis van referentie verkeer en dagelijks actieve gebruikers heeft Pinterest inmiddels de derde plaats ingenomen van sociale netwerk sites. Hoger dan LinkedIn en Instagram, met alleen Twitter en Facebook voor zich. Een knappe prestatie van het bedrijf, waarvan de groeispurt voorlopig nog niet ten einde lijkt. Shopify, de site waarop inmiddels al meer dan 150.000 webstores zijn ontwikkeld, deed daarom onlangs een data-analyse onder ruim 25.000 van de shopify stores naar de invloed van Pinterest op Ecommerce sales, en de uitkomsten waren indrukwekkend…

Het eerste dat Shopify opviel is dat Shopify zich qua traffic inmiddels kan meten met Twitter, van Twitter en Pinterest komt inmiddels even veel traffic binnen op Shopify webstores. Waar Pinterest zich in onderscheid echter, i s dat bezoekers die vanaf Pinterest kwamen 10% meer geneigd zijn om ook daadwerkelijk een aankoop te doen! De gebruikersgroep van Pinterest heeft hier wellicht mee te maken. Pinterest, bestaat in tegenstelling tot veel andere social media kanalen, voor verreweg het grootste deel uit vrouwen.

Een andere zeer interessante uitkomst is het gemiddelde bedrag dat gemiddeld werd uitgegeven op de websites. Bij verkeer vanaf Facebook ligt het gemiddelde aankoop bedrag op gemiddeld zo’n 40 dollar. Het gemiddelde aankoop bedrag via Pinterest ligt met zo’n 80 dollar dubbel zo hoog! Kort gezegd  tonen de Shopify analyses dus aan dat webshop bezoekers vanaf Pinterest qua aantal vergelijkbaar zijn met Twitter maar vaker een aankoop doen en ook nog eens meer uitgeven..

Alle bevindingen van Shopify, inclusief een aantal handige algemene Pinterest statistieken vind je in de onderstaande infographic.

klik op de afbeelding voor een grotere versie.
klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *