5 jaar Twitter adverteren, een infographic.

Vandaag is het precies 5 jaar geleden werd de eerste promoted tweet geplaatst op Twitter. In die 5 jaar zijn er vele advertentie vormen bij gekomen via het kanaal, zo zagen naast promoted tweets ook promited accounts en promoted trends het licht. Een mooi moment voor DPFOC UK & Ireland om eens een aantal statistieken over betaalde advertenties in een infographic te zetten.

De infographic is erg ruim en staat vol boordevolle interessante gegevens. Zo staan er een aantal statistieken in over gebruikersaantallen en opbrengsten maar ook een aantal best practices van bekende merken zoals Mac Donalds, Volkswagen en Google.

Wat ook interessant is om te zien is de verschuiving in het verdienmodel die heeft plaatsgevonden. Zo kwam in 2010 driekwart van de inkomsten uit Data Licensing (de verkoop van Twitter data aan andere bedrijven, die die data bijvoorbeeld gebruiken om meer inzicht te krijgen in consumentengedrag), terwijl dat deel van de activiteiten  in 2014 nog maar 10 procent van de totale Twitter opbrengsten omvatte.

Op het einde komen in de infographic nog een aantal vergelijkingen tussen Facebook en Twiter langs, die niet heel verrassend zijn, maar wel goed om te weten. Zo haalt Twitter een hogere CTR, maar is de RPV bij Facebook weer beter.

 

Bekijk de hele infographic hieronder door er op te klikken:

Klik op de infographic voor de volledige grootte
Klik op de infographic voor de volledige grootte

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *