3 tips over de inzet van social media bij de verkoop van je huis

Het heeft er alle schijn van dat de huizenmarkt weer behoorlijk aan het aantrekken is.  Na de prijsdalingen die zich sinds 2008 hadden ingezet komt nu het herstel. In sommige grote steden zoals Amsterdam is zelfs alweer sprake van een overspannen huizenmarkt.

De moeilijke verkoopmarkt die we de afgelopen jaren hebben gekend heeft wel met zich meegebracht dat makelaars en particuliere huizenverkopers steeds inventiever te werk gingen bij de verkoop van hun huis.  Een mooi voorbeeld daarvan is dit filmpje van ABN Amro:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vHNXryhl3aw[/youtube]

Bovenstaande marketingstunt is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar, maar ook andere middelen zijn de afgelopen jaren onderzocht. Logischerwijs is social media dan ook een niet te missen platform bij de verkoop van een huis vandaag de dag. Maar hoe kun je social media nou het beste inzetten bij de verkoop van je huis? We schreven 3 tips.

  1. Wees je bewust van het unieke aankoopproces van huizen

Voor bijna iedereen is de aankoop van een huis de grootste aankoop die je in je leven doet. Daarnaast zal de aankoop ervan enorm veel invloed hebben op je dagelijks leven. De wijk waarin de woning staat, de buren, de tuin, het comfort, het zijn allemaal zaken die van groot belang zijn. Logisch dus ook dat de aankoper bij de aanschaf van een woning niet over 1 nacht ijs gaat. Waar je bij de verkoop van een shirtje via social media nog wel eens direct wilt sturen op conversie/aankoop, is dat bij een huis wel anders. Het is dus erg belangrijk om je goed te bedenken welke call to actions je in je advertentie stopt. Goede voorbeelden zouden een bezichtiging of de aanvraag van een informatiepakket kunnen zijn.  Dit zijn kleine stapjes die de ontvanger eerder zal willen opvolgen dan een harde aankoop CTA.

  1. Heb een lange adem

Wat tip 1 ook al met zich mee brengt is dat je een lange adem moet hebben bij de verkoop van een huis. Een snelle flits campagne kan effect hebben, maar het is in veel gevallen logischer om te kiezen voor een ondersteunende campagne met een wat langere looptijd.  In veel gevallen zul je een groot bereik willen waarbij de advertentie gedurende de campagne meerdere malen aan dezelfde ontvanger getoond wordt.

  1. Houd het persoonlijk

Social media zijn bij uitstek geschikt voor (wat de naam al zegt) sociale informatie. Natuurlijk zijn de “harde” specificaties van een huis van groot belang, maar daarvoor zijn ook heel veel andere middelen die je kunt inzetten. Op social media kanalen heb je naast die gegevens een mooie kans om meer over jezelf te vertellen. Dat klinkt niet direct als essentiele informatie maar toch kan het voor de koper van groot belang zijn. Een koper identificeert zich graag met de bewoners van het huis. Zij hebben er immers al gewoond en kunnen dus alles over het huis vertellen. Daarnaast zegt meer kennis over de huidige bewoners natuurlijk ook wat over het huis zelf. Schroom dus niet om de social media kanalen (ook) in te zetten om iets over jezelf te vertellen bij een verkoop. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door het bijhouden van een blog, of door een YouTube filmpje te maken over het leven in de woning.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *