Adverteren op Instagram, 3 succesverhalen uit het buitenland

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar vanaf gisteren is het ook voor Nederlandse bedrijven mogelijk om te adverteren op Instagram. Nederlandse gebruikers van het social media kanaal kunnen vanaf nu advertenties van zowel grote als kleine bedrijven tegenkomen. De advertenties zijn via de power editor van Facebook aan te maken en bieden dezelfde handige target opties. Dat biedt mooie mogelijkheden voor een koppeling van de Facebook en Instagram advertentie strategie.

De eerste Nederlandse advertentie mogen we op naam schrijven van HellmannsNL en was nog geen onverdeeld succes. Misschien logisch, want Nederlandse gebruikers zijn nog niet gewend om  advertenties tegen te komen.

Toch bieden Instagram advertenties mooie kansen. Zo zijn Instagram gebruikers 2,5 keer meer geneigd om op een advertentie te klikken dan gebruikers op andere social media kanalen. Ook kunnen de advertenties zoals gezegd, geplaatst worden via je Facebook account, wat erg handig werkt. Ook zijn de tarieven in het begin nog erg laag, om adverteerders te laten wennen aan het nieuwe kanaal.

Om je een mooi beeld te geven van de kansen op voor adverteerders op Instagram bekijken we in deze blog 3 succesvolle campagnes uit het buitenland. Elk van deze 3 had een totaal andere aanpak, met als gemene deler het succes via social media.

Philadelphia

Philadelphia was een van de eerste merken in Australie die gebruik maakte van Instagram. De campagne richtte zich op foodies, die goed vertegenwoordigd zijn op het social media kanaal. De tactiek was simpel, het bedrijf liet een aantal mooi gefotografeerde Philadelphia producten op Instagram plaatsen, met name foto’s van de producten op huisfeestjes deden het goed. Het product moest “top of mind at party time worden.” De slimme targeting zorgde uiteindelijk voor verbluffende resultaten, de meest in het oogspringende: een stijging van 41 procent qua sales.

 

1 van de Instagram advertenties van Philadelphia
1 van de Instagram advertenties van Philadelphia

John Lewis

John Lewis pakte het iets anders aan, het Britse modemerk/warenhuis dat al vanaf 1800 bestaat probeert kwalitatieve kleding voor een lage prijs te bieden. Het merk ging de samenwerking aan met een aantal influencers en wist zo de bereidheid tot kopen onder 25 tot 34 jarige vrouwen sterk te vergroten.

blog2
John Lewis zocht Influencers op

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz had weer een andere strategie als bovenstaande bedrijven. Het autobedrijf ontwikkelde een strategie waarbij Facebook advertenties en Instagram advertenties elkaar aanvulden. Het bedrijf was in staat om jongere geintresseerden te wekken dan ze normaal deden en het websitebezoek voor de GLA, een kleine SUV, steeg met maarliefst 580% dankzij de inzet van Facebook en Instagram.

blog3
Mercedes Benz combineerde de Instagram advertenties met Facebook

We sluiten af met deze korte infographic met een aantal tips voor zakelijk Instagram gebruik:

 

blog4

 

 

 

2 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *