Sinterklaas, Black Friday en de eerste online verkoop ooit

Binnenkort is het weer Sinterklaas en Kerst. In Amerika slaan koopjesjagers toe op Black Friday en Cyber Monday.  Inmiddels slaan we massaal onze cadeau’s in via Internet. In 2014 haalden de Internet Retailers voor meer dan 170 miljoen euro aan extra Sinterklaas omzet binnen.

Inhakers

Veel social media campagnes zullen de komende tijd weer inhaken op Sinterklaas en Kerst. In voorgaande jaren zijn er een aantal leuke campagnes voorbij gekomen. Vaak zie je de inhakers voorbij komen van de grote merken. Hieronder een aantal ter inspiratie van merken die wat minder vaak genoemd worden.

GVB

In 2013 haakte de GVB (Vervoer in Amstedam) op een grappige manier in op het naderende Sinterklaas feest. Het Sinterklaasfeest stond in 2013 in het teken van het slechte weer.

Inhaker GVB
Inhaker GVB

 

Lydia

Lydia Food is bekend van mediterrane ingrediënten voor de professionele horeca. Een mooie gelegenheid om in te haken op het aankomend Sinterklaas feest door te vragen wat de Facebook fans liever eten.

Inhaker Lydia
Inhaker Lydia

VolksUniversiteit Hengelo  

De VolksUniversiteit in Hengelo kiest ervoor om de omslagfoto van de Facebook pagina aan te passen in de Sinterklaas stemming. Op die manier krijgt de Facebook pagina al snel een feestelijk tintje.

Inhaker VolksUniversiteit
Inhaker VolksUniversiteit

MELEDI

Horeca groothandel MELEDI brengt MijnVoordeel+ uit. Dat is een gedrukte folder met alle aanbiedingen. Met Kerst laten ze de Kerstman de nieuwe folder presenteren.

Inhaker kerst MELEDI
Inhaker kerst MELEDI

Pietitie

Dat Sinterklaas en Zwarte Piet nog steeds leven, bewijst de pagina van Pietitie. Meer dan 1,8 miljoen likes heeft deze pagina, met als doel om Sinterklaas en Zwarte Piet te behouden. Pietitie pagina

pietitie

 

 

Eerste verkoop ooit

De eerste online verkoop ooit is geclaimd door Pizza Hut. In 1994 heeft Pizza Hut een pizza verkocht via het Internet. Toch blijkt dit niet de eerste online verkoop ooit te zijn. Zo bleek dat er in de jaren 70 al Cannabis via de voorloper van het Internet werd verkocht. Toch was ook dit niet de eerste online verkoop ooit. Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie.


Heb jij een leuke inhaker gespot of wil je nog wat toevoegen? Laat dan een reactie achter.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *