De vijf onbekende Facebook-opties

Dat Facebook een gunstige manier is voor marketingdoeleinden, is al langer dan vandaag bekend. Social media marketing is in alle opzichten vele malen effectiever dan de traditionele marketing. Het biedt dan ook ontzettend veel mogelijkheden en het bereik is oneindig. Echter zijn er manieren om het maximale uit Facebook te halen. Hieronder hebben wij er vijf voor je uitgelicht.

1. Skypen

Op meerdere platformen kun je inloggen met een Facebookaccount. Tegenwoordig kan je je Facebookaccount ook koppelen aan Skype. Als u al een account op Skype heeft, kunt u deze koppelen aan uw Facebook.

Om dit samen te voegen, ga je als volgt te werk:

1

 1. Start Skype
 2. Klik op Aanmelden via Facebook
 3. Log in met je Facebookgegevens
 4. Klik op ‘inloggen met Facebook’, en vink eventueel aan om uw gegevens te onthouden
 5. Klik op toestaan

Als u al een skypeaccount heeft:

 1. Klik op Ik heb een Skype-account. Skype zoekt naar een overeenkomst:
 • Als uw Skype-account in de lijst met resultaten wordt weergegeven, klikt u erop, voert u het wachtwoord voor uw Skype-account in en klikt u daarna op Aanmelden.
 • Als uw Skype-account niet in de lijst staat of als u een ander account wilt gebruiken, klikt u op Gebruik een ander account, voert u uw Skypenaam en wachtwoord in en klikt u op Aanmelden.
 • Als er geen overeenkomst is gevonden, wordt u omgeleid naar het aanmeldingsvenster van Skype. Voer uw Skypenaam en -wachtwoord in en klik op Aanmelden.
 1. Als u uw Skype-account en uw Facebookaccount wilt samenvoegen, klikt u op Accounts samenvoegen.

2

… En wanneer u nog geen account heeft:

3

 1. Klik op aan de slag om u aan te melden met uw Facebookaccount
 2. Lees de gebruiksvoorwaarden en ga akkoord

2. Video-gesprekken op Facebook

Videogesprekken kunnen onder andere handig zijn voor lange afstandsconnecties. Skype is hiervoor een uitstekend middel. Wil je liever een videogesprek voeren op Facebook zelf? Dat kan ook. Open hiervoor een Facebookchat met de vriend waarmee je wilt videochatten en klik in de rechterbovenhoek op het videocameraatje.

3. Interesselijsten

Facebook heeft een handige tool om de inhoud die voor jou interessant is te organiseren en te bekijken. Dit heten interesselijsten. Je kunt je eigen interesselijsten maken op basis van de dingen die je interessant vindt, of je kunt lijsten van anderen volgen. Je kunt bijvoorbeeld een lijst maken voor een bepaalde branche of vacatures.

De beste berichten in je interesselijst zie je in je nieuwsoverzicht. Wanneer je alle berichten in die lijst wilt zien, ga je naar het gedeelte interesses van je bladwijzers. Vervolgens zie je alle recente berichten en activiteiten van de pagina’s en mensen op die lijst.

5

4. Smartlists

Het is van belang dat je je Facebookprofiel juist invult. Denk hierbij aan je opleiding en werk, woonplaats etc. Via smartlists op Facebook krijg je dan vervolgens een overzicht te zien, van alle mensen die in diezelfde branche werken, of in dezelfde plaats wonen. Dit kan erg nuttig zijn voor onder andere het vinden van connecties.

Je komt bij je smartlists door links in je nieuwsoverzicht naar vrienden te scrollen. Wanneer je daar op klikt kom je op een overzicht met al je smartlists. Deze zijn door Facebook automatisch ingesteld. Wanneer je deze wilt bewerken, klik je op de naam van de smartlist en ga je vervolgens naar lijst beheren. Hier kun je de optie selecteren die je wilt.

6

 5. Instagram aan Facebook koppelen

Veel mensen wensen een optie om Facebook aan Instagram te koppelen. Deze optie heeft Facebook tot nu toe nog niet aangeboden. Wel is het mogelijk om dit andersom te doen. Ga hiervoor naar de Instagram-app en ga naar je profiel. Klik rechtsboven op de instellingen, scroll naar beneden en klik op gekoppelde accounts. Wanneer je op Facebook klikt, word je doorverwezen naar de Facebook-app. Vink hier je voorkeuren aan.

Facebook aan Instagram koppelen is niet mogelijk. Wel kun je je Facebook-advertenties ook op Instagram laten zien. Dit kan op dezelfde manier hoe je Facebook-berichten promoot. Vink hier aan dat het bericht ook op Instagram te zien moet zijn.

7

Kortom, Facebook heeft mogelijkheden die nog niet voor iedereen bekend zijn. Toch kun je het voor jezelf makkelijker en interessanter maken. Om meer te filteren op je interesses en connecties, zijn interesselijsten en smartlists een fijne manier. Voor het makkelijker maken van communiceren zijn beide manieren van videochatten erg handig. En om meer uit de marketing te halen, is het erg handig om ook Instagram te gebruiken om te adverteren. Succes gegarandeerd!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *