Gaan voor een wereldwijde business

Bedrijven die weten van de kracht van social media en dit ook op de juiste manier toepassen kunnen al snel een aardig online bereik hebben. Toch zijn er manieren om het maximale te bereiken. De markt is vaak beperkt op het land van oorsprong. Kiest een bedrijf ervoor om te gaan internationaliseren, dan is er een stijgende lijn te zien in het aantal volgers. Gepaard met een toename van het aantal bereikte personen met berichten.

Targetten op Facebook

Grote bedrijven richten zich op Facebook op meerdere nationaliteiten, maar een individu ziet alleen de berichten die voor zijn of haar nationaliteit zijn geschreven. Let maar eens op: wanneer je met jouw persoonlijke account op de pagina van Coca-Cola kijkt, zie je alleen de berichten in de Nederlandse taal. De pagina heeft daarentegen wel een aantal likes van ruim 96 miljoen wereldwijd. Door berichten in verschillende talen te delen verleid je meerdere nationaliteiten om jouw pagina te volgen. En hiervoor hoef je dus niet verschillende pagina’s aan te maken.

Targetten is simpel. Wanneer je via een bedrijfspagina een bericht schrijft, heb je een aantal opties. Zo kun je een foto toevoegen, je stemming aangeven, een locatie toevoegen, een bericht plannen en een laatste optie om te internationaliseren. Wanneer je hierop klikt, kun je kiezen voor welke nationaliteit het bericht te zien is.

Afbeelding1

Internationaal adverteren

Uiteraard is het ook mogelijk om te adverteren met berichten voor een internationale markt. Dit gaat op dezelfde manier als dat je gewend bent van het adverteren. Verschil is dat je nu direct de nationaliteit van de doelgroep kunt bepalen.

 Amazon

Amazon is kort gezegd bol.com in het groot. Amazon behoort tot de grootste en meest bezochte sites ter wereld. Het was een van de eerste sites die goederen over het internet verkocht. Oorspronkelijk was het een verkoopplaats voor boeken, maar al snel heeft het zich uitgebreid met meerdere goederen tot dat wat het nu is: één van de grootste internationale verkoopmarkten.

Profiteren

Als Nederlandse ondernemer kun je sterk profiteren met het succes van Amazon. De webshop is namelijk een zeer krachtig middel om jouw producten bekend te maken en te verkopen onder een groot publiek. Daarnaast is het erg goedkoop en makkelijk. Veel logistieke taken worden jou uit handen genomen zodat je tijd over houdt voor andere zaken. Dit heet dropshipping. Jij stelt jouw producten ter beschikking aan de desbetreffende partij (in dit geval Amazon) en zij regelen het verkoopproces voor jou. De enige kosten die je hieraan hebt, is het kleine deel van de verkoopmarge dat je aan Amazon afstaat.

Product verkopen

Je kunt een product op Amazon toevoegen door via de service-pagina van Amazon, naar je inventaris te gaan en daar te klikken op ‘een product toevoegen’. Hier kun je aangeven of het gaat om een product uit de catalogus van Amazon, of om een geheel nieuw product. Vervolgens moet je een categorie en een subcategorie kiezen. Wanneer je dit hebt gedaan, vul je de gegevens van je product in. Niet alle velden zijn verplicht, maar hoe completer de informatie, hoe makkelijker het product te vinden is. Voor specifieke informatie, kunt u de stappen in deze video volgen.

 Kortom, er zijn talloze mogelijkheden om meer uit je business te halen. Door over de Nederlandse grenzen heen te kijken en ook andere nationaliteiten informatie te bieden die voor hun comfortabel is, zal je bereik toenemen. Denk daarbij aan een de Duitse, Engelse of Spaanse variant. Je kunt er tevens voor kiezen om te adverteren met deze berichten. Amazon is een makkelijke en goedkope manier om je producten onder een enorm publiek te verkopen. Wanneer je een merknaam aan de producten geeft en hier een internationale Facebookpagina voor aanmaakt, kun je de twee manieren met elkaar koppelen. Zo kijk je over de landgrenzen heen. Succes!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *