Social media en sportevents

Doen jullie wel eens mee met een sportevent? We zien ze namelijk steeds vaker voorbijkomen. Denk bijvoorbeeld aan hardloopwedstrijden, extreme sportwedstrijden zoals Mudmasters en The Color Run en acties op het gebied van voetbal. Maar hoe komt het nou dat sommige events wél en andere juist niet populair zijn? Een belangrijke manier om sportevents aantrekkelijker te maken en meer aanmeldingen binnen te krijgen is social media. Via verschillende platformen de doelgroep in aanraking brengen met het event en verleiden. Maar hoe pak je dit nu precies aan?

Interactie

De eerste stap voor meer succes met een sportevent is het aanmaken van een evenementenpagina op Facebook en het evenement onder de aandacht brengen met onder andere hashtags op Twitter. Velen van jullie zullen dat al wel weten. Belangrijk hierbij is dat je je doelgroep vraagt om iets te doen. Vraag ze bijvoorbeeld om het bericht te delen met bijvoorbeeld een winactie, of stel vragen waar zij in de reacties op kunnen reageren. Vergeet daarbij niet om de afstand klein te houden. Reageer bijvoorbeeld op vragen van potentiële deelnemers en like het bericht wanneer zij iets delen.

Fan-engagement

Maar: adverteren op Facebook en Twitter is iets wat velen al weten én succesvol toepassen. Je onderscheidt je pas écht wanneer je nieuwe manieren gaat toepassen en je hiermee verbindt aan je klanten. Hierdoor bereik je dat zij zich ook gaan binden aan jouw merk en event. Hiermee bereik je zogenoemde fan-engagement.

Fan-engagement kan je bereiken door ten eerste actief interactie op te zoeken op Facebook en Twitter. Op Facebook kan je inmiddels ook een livestream starten. Dit is een uitstekende tool om meer engagement te bereiken. Film bijvoorbeeld de ontwikkelingen achter de schermen. Ten tweede is Instagram een erg succesvol platform om mensen te verbinden aan je merk, of in dit geval, een evenement. Ook hier werken achter de schermen posts en like- en-win acties erg goed.

Ontwikkeling en nieuwe manieren

Nieuwe manieren van adverteren zijn Snapchat en WhatsApp. Via Snapchat kunnen fans zich aanmelden en via die manier jouw updates volgen. Jij maakt de foto’s, plaatst ze in ‘Mijn Verhaal’ en je fans kunnen dit vervolgens volgen. Handig is om de naam van het Snapchat-account te promoten op Facebook en Twitter.

Whatsapp

Adverteren via Whatsapp kan op twee manieren: je kunt aanmeldingen op het nummer ontvangen waar je vervolgens de updates naartoe stuurt, of je start een groepsapp waar fans lid van kunnen worden. In het eerste geval kun je een verzendlijst aanmaken. Via deze manier kun je een bericht standaard naar alle leden sturen. Dit verhoogt de engagement enorm. Wanneer je kiest voor een groepsapp, stuur je het bericht naar iedereen tegelijk en ontvangt iedereen bericht wanneer een groepslid iets zegt in de groep. Voor voorbeelden van groepsapps over sport, kijk eens op https://www.wewhatsapp.com/sports-cricket-football-whatsapp-group/ Welke manier je ook kiest, adverteren via WhatsApp vergroot de engagement aanzienlijk.

Kortom, online adverteren ontwikkelt zich voortdurend. De nieuwe manieren zijn uitstekend om de engagement te verhogen. Zorg dat de afstand tussen uw business en de klant klein is. Hiervoor is interactie erg belangrijk. Dit kan door vragen te stellen op Facebook en Twitter, te antwoorden op berichten, achter de schermen foto’s  te plaatsen op bijvoorbeeld Instagram, ontwikkelingen en nieuws via Snapchat te versturen en de laatste ontwikkelingen via WhatsApp te vermelden. Hoe dan ook: genoeg manieren om een evenement onder de aandacht te brengen.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *