5 manieren om je blog een boost te geven

Bloggen is goed voor je business. Hiermee houd je je content levendig, zorg je dat je gezien blijft worden door bestaande en potentiële klanten en amuseer je je volgers met voor hen relevante informatie. Veel bedrijven zijn inmiddels dan ook gestart met bloggen. Wat echter frustrerend werkt, is wanneer je een goed blog geschreven hebt en het blog slechts enkele keren gelezen wordt. Wij hebben vijf manieren om je blog een boost te geven.

#1. Hergebruik je content

Blogs promoot je over het algemeen met content passend bij het onderwerp op sociale media. Door deze bestaande content om te vormen en te herschrijven naar verschillende soorten berichten voor verschillende kanalen, trek je steeds een nieuw publiek. Gebruik bijvoorbeeld andere hashtags, andere foto’s bij het bericht of een andere openingszin.

 #2. Gebruik keywords

Heb je er ooit aan gedacht dat op het woord ‘vakanties’ meer wordt gezocht dan op het woord ‘vakantie’ in Google? Dit wetende kun je hierop inspelen. Zorg dus dat je een fijne keywordplanner bij de hand hebt waarmee je op verschillende synoniemen kunt zoeken. Gebruik de woorden met de hoogste zoekfrequentie als tags bij je blog, maar ook in je tekst. Zo zal het blog in Google sneller naar boven komen. Als het kan, gebruik dan zelfs een woord met hoge zoekfrequentie in de titel van het blog. Lezers gegarandeerd!

#3. Zorg voor een goede, aansprekende Twittertekst

Het is ontzettend van belang dat je een juiste en aansprekende tekst op Twitter gebruikt. Verklap een klein stukje van de inhoud en zorg dat (potentiële) volgers nieuwsgierig worden naar de rest van het artikel. Begin bijvoorbeeld met een vraag. Dit roept direct al conversie op met de lezer. Daarnaast is het van belang om zowel een hoogwaardige, sprekende afbeelding als een link toe te voegen aan een tweet. Het blijkt dat tweets die beide bevatten, vaker worden gelezen dan berichten met slechts één of geen. Tot slot, gebruik relevante hashtags, maar ga niet spammen. 

#4. Vraag influencers om voor je te schrijven

Wil je op een specifiek blog een echte boost? Duizenden lezers? Of misschien wel meer? Benader dan een influencer en vraag of hij of zij je bericht wilt promoten. Sommigen vragen hier een gunst voor, anderen doen het voor niets. Van belang is dat je de juiste influencer bij een blog kiest. Wanneer zij het artikel interessant vinden zullen zij sneller geneigd zijn om iets te delen. Je kunt er ook voor kiezen om het blog niet alleen op je eigen pagina te publiceren, maar ook te sturen naar een grotere organisatie zoals Frankwatching. Wanneer zij het blog plaatsen zal jouw naam vermeld worden en dus de traffic van jouw blog toenemen.

#5. Deel het blog vaker dan één keer

Veel blogs worden geschreven, geplaatst, gepromoot, gelezen en vervolgens wordt er niks meer mee gedaan. Zonde! Zorg niet dat het blog na één promotieberichtje verdwijnt. Afhankelijk van het kanaal deel je het bericht meerdere keren. Eventueel ook vanaf je persoonlijke account. Dit zorgt zeker voor traffic.

Het blijft altijd lastig om het perfecte blog te schrijven. Je hebt dan ook – bij wijze van spreken – de jackpot wanneer je blog door duizenden personen gelezen wordt. Om dit te bereiken, moet je zeer actief en frequent bloggen. Actief zijn op social media bepaalt ook voor een groot deel het succes. Vaak helpt het om je te verplaatsen in de lezer van je blog. Een ijkpersoon. Wat voor type is hij/zij? Wat zou hem/haar interesseren? Noteer dat en houd dat in je achterhoofd wanneer je het blog en de promotie gaat schrijven. Met deze tips moet het vast en zeker lukken om een groter publiek aan te trekken. Succes!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *