Welke trends staan ons nog te wachten dit jaar?

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: afgelopen week is de iPhone 7 gelanceerd. Dat betekent dat we al heel wat generaties iPhones en daarmee ook trends voorbij hebben zien komen. Waar iedereen eerst helemaal in de ban was van het twitteren, is nu een markt vrij gekomen voor Instagram. Waar we vroeger massaal aan het Doodlejumpen en Wordfeuten waren, spelen mensen nu real life spelletjes als Pokémon GO. En waar mensen eerder hun alledaagse momenten deelden op Twitter, maakt dit verschijnsel nu een comeback met Instagram- en Snapchat stories. Wat zijn de trends van het afgelopen jaar en wat zal er nog gaan komen?

Facebook Live

Waar de verwachting was dat Periscope dé app zou worden voor live beelden, heeft Facebook dit op zich genomen. Met succes. Veel particulieren, merken en organisaties maken gebruik van Facebook Live. Dit om achter de schermen situaties te laten zien, bijzondere momenten weer te geven of gewoon om volgers te vermaken. Into the moment marketing wordt hiermee steeds belangrijker.

Boomerang

Op Instagram zie je ze veel voorbij komen, maar ook op Facebook wordt er veel gebruik van gemaakt: Boomerang video’s. Filmpjes van slechts twee seconden welke non-stop achter elkaar worden afgespeeld. Dit levert vaak grappige beelden op. Korte, bewegende beelden worden hiermee populair.

Het delen van alledaagse momenten

Snapchat won in 2015 ook al aan populariteit, maar nog steeds groeit dit platform enorm. Het delen van alledaagse momenten blijkt populair te zijn. Ook voor organisaties. Beelden van achter de schermen blijken consumenten sneller te verbinden aan een bedrijf. Nu Instagram dit delen van korte, alledaagse momenten ook heeft overgenomen met Instagram Stories lijkt dit een heel nieuwe manier van online marketing te worden.

360 graden foto’s en video’s

Dit jaar zagen we veel meer in 3D. Een soort Google Street View, maar dan vanaf iemand zijn tijdlijn op Facebook. Op kantoor. In de kroeg. Tijdens een conferentie. De mogelijkheid tot het delen van 360 graden beelden biedt veel mogelijkheden. Denk aan het rondlopen in een woning die nog gebouwd moet worden, of kijken hoe kleding bij jou staat tijdens het online shoppen.

Pokémon GO

Een uiteraard niet te vergeten trend is de comeback van Pokémon met Pokémon GO! Hoewel de ergste populariteit rondom het spel alweer afneemt, is dit zeker een trend van dit jaar wat niet weggecijferd mag worden. Harry Potter GO is het vervolgspel en waarschijnlijk zullen vele andere spelletjesmakers deze trend volgen. Realitygames, noemen wij ze.

Maar wat zal er dan nog komen, de rest van het jaar en komend jaar? Met de komst van de iPhone 7, en te verwachten straks meerdere modellen nieuwe telefoons, zal worden ingespeeld op nieuwe trends. Zo zullen de mogelijkheden voor Facebook Live en 360 graden fotografie worden geoptimaliseerd, waardoor dit straks niet meer als bijzonder wordt gezien. Alles zal straks live gaan. Maar er is meer…

Onderwaterfotografie

De iPhone 7 is waterdicht, wat betekent dat er onder water gebruik kan worden gemaakt van de telefoon. Dit biedt mogelijkheden voor onderwaterfotografie en wellicht zelfs de combinatie van live gaan onder water. Hoe dit in de praktijk zal gaan werken moet nog maar blijken, toch biedt dit veel mogelijkheden voor de toekomst.

Real life spelletjes

Spelletjes zullen steeds realistischer gaan worden. Waar de Wii in 2006 nieuw leven bracht in spelletjes, en mensen daadwerkelijk van de bank af hielp, gaan de smartphonegames nog een stap verder. De straat op om iets te vangen. Hiermee worden spelletjes steeds realistischer en aantrekkelijker om te spelen. Voor makers van spelletjes is daarmee een nieuw tijdperk aangebroken.

2016 heeft weer veel nieuwe trends met zich meegebracht en het jaar is nog niet eens om. Mensen zijn op zoek naar iets nieuws, blijkt uit al deze trends. Een nieuwe manier van spelletjes spelen, geen beelden die in scene zijn gezet maar alledaagse momenten, korte bewegende beelden, into the moment beelden en steeds realistischere beelden. Dat laatste voornamelijk in 3D. Dit zal naar verwachting steeds verder groeien en meer nieuws met zich meebrengen. Wij zijn heel benieuwd wat het volgende is!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *