Zó binden LinkedIn-gebruikers zich aan jouw business

LinkedIn is een geweldig platform voor zakelijke social media en een uitstekend middel om te netwerken. Ook bedrijven kunnen via deze weg makkelijk professionals aan hun organisatie binden. Wel wordt op LinkedIn de concurrentie steeds groter. Met ruim 100.000 berichten per week wordt het bericht van jouw organisatie waarschijnlijk alleen maar opgepikt in je eerste graad connecties. Wat moet je dan doen om een groter publiek te bereiken?

Het aantal gebruikers op LinkedIn

LinkedIn groeit. Nog steeds melden zich elke seconde twee nieuwe gebruikers aan op het platform. De meeste van deze nieuwe gebruikers komen uit de Verenigde Staten: 2/3e deel. In Nederland zijn er 4,2 duizend actieve LinkedIn-profielen. Wereldwijd staat de teller op 467 miljoen leden. Per maand zijn er meer dan 100 miljoen leden actief op het platform. Dit verklaart waarom de concurrentie zo groot is.

De bronnen voor content

LinkedIn-gebruikers komen via verschillende bronnen in aanraking met content. Het grootste deel van de content die bij gebruikers voorbijkomt, komt van peers. Maar liefst 57%. 54% van de content is afkomstig van collega’s of het netwerk van deze collega’s. Daarna komen de bedrijfspagina’s: 52% van de content komt af van een organisatie. Ook veel content komt af van influencers: 51%.

Wanneer gebruikers in aanraking komen met jouw content wil je dat dit ze direct aanspreekt en aanzet tot actie. Goed om te weten daarbij is dat ruim de helft van de gebruikers het liefste inspirerende content ziet wat straight to the point is. Zorg dus dat je precies dat bent. Wees direct, niet te langdradig en inspireer nieuwe mensen met content. Ze zouden zomaar eens je nieuwe klanten kunnen worden.

Wat voor content zorgt voor de meeste engagement?

Ieder persoon op LinkedIn is op zoek naar iets anders. Wat al deze mensen wel gemeen hebben, is dat ze op professioneel vlak willen groeien. Berichten die over het algemeen het interessantst worden gevonden en die voor de meeste engagement zorgen zijn educatieve en informatieve berichten. Dit wordt nauw gevolgd door berichten die relevantie hebben met de persoon in kwestie. Ook geven veel mensen aan berichten interessant te vinden die gaan over de laatste trends, inspirerend zijn of helpen om skills te vergroten.

Om te bereiken dat nieuwe mensen zich verbinden met jouw zakelijke LinkedIn-profiel moet je zorgen dat je informatieve content deelt over jouw vakgebied. Houd bij alles wat je deelt in je achterhoofd wie de doelgroep is en vraag je bij alles wat je deelt af wat je volgers ermee zullen doen. Is het relevant voor hun vakgebied? Roept het op tot actie? Is het iets wat zij zullen aanvinken als interessant? Inspireert het hun? Als jouw volgers het interessant vinden, zal het al snel op de tijdlijn van hun connecties komen.

Welk onderwerp zorgt voor de meeste engagement?

Sommige onderwerpen zorgen voor veel bereik, andere onderwerpen minder. Zorg dat je je publiek de juiste onderwerpen aanreikt. Het onderwerp wat voor de meeste engagement zorgt is nieuws en trends over de industrie, 89% vindt dit interessant. Dit wordt gevolgd door 86% van de LinkedIn gebruikers wie graag lezen over tips en actielijstjes. Andere interessante onderwerpen zijn banen en vaardigheden, leiderschap, evenementen, product- of service-informatie en perspectieven vanuit medewerkers.

Verschil in doelgroep

Tevens is er een verschil in leeftijd te zien bij wat onder de noemer interessant valt. Zo zien we dat jongere mensen zich verbinden met content wat educatief en inspirerend is, terwijl de oudere doelgroep vooral wordt aangesproken door content wat gaat over nieuwe trends. Zij willen liever up to date blijven dan geïnspireerd raken.

Ook hierbij is het van belang dat je je doelgroep kent en weet wat hij of zij interessant vindt. Spreekt jouw organisatie zowel jongere als oudere mensen aan? Zorg dan dat je veelzijdige content deelt. Houdt daarbij goed je statistieken in de gaten en kijk welke mensen dit interessant vinden. Hier kan je met je volgende berichten dan weer op inspelen.

Wanneer je succes wilt hebben met je bedrijfspagina op LinkedIn, is het allereerst belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Zo weet je precies wie je aan moet spreken. Je kan dan inspelen op iemands redenen om op LinkedIn te zitten, interessegebieden, leeftijd et cetera. Ook kun je de tone of voice die je hanteert aanpassen op de doelgroep in kwestie. Zorg wel dat je bij je eigen business blijft. Ga dus niet irrelevante content plaatsen. Maak het interessant voor je doelgroep, wees straight to the point, vraag je af wat de doelgroep met je berichtje kan, blijf bij jezelf en heb succes!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *