De massale groei van het internet en social media

Waar we jaren geleden spraken van de tijd van de industrialisatie of de tijd van televisie en computers, kunnen we dit tijdvak zonder twijfel benoemen als de internettijd. Internet is niet meer weg te denken. Zo is videocontact met mensen aan de andere kant van de wereld niet bijzonder meer, wordt eten veelvuldig online besteld en gaan bedrijfsmatige processen in 90% van de gevallen digitaal. Als je dacht dat internet vorig jaar groot was, moet je is kijken naar dit jaar. Wat gebeurt er in een minuut op het internet en wat zijn de gevolgen? Je leest het in dit blog.

 

2016 V.S. 2017

Het is december en dat is een mooi moment om stil te staan wat er het afgelopen jaar op social media heeft plaatsgevonden. Zo zien we dat met name Instagram het afgelopen jaar een enorme opmars heeft gemaakt naar succes. Facebook blijft echter het grootste social network. Kijken we naar het totaalplaatje, zien we dat we het afgelopen jaar in zijn geheel actiever zijn geworden op het internet. Zo streamen we meer, worden er meer video’s bekeken en plaatsen we meer berichten op sociale media.

 

Een minuut op het internet

Excela.com heeft in infographic ontwikkeld waarin het online landschap uit 2016 en 2017 met elkaar worden vergeleken. Hiervoor hebben zij feiten en cijfers verzameld over het algehele gebruik van social media en websites. Deze gegevens hebben zij verwerkt in de online-activiteiten die plaatsvinden in 60 seconden.

Kijkend naar deze infographic, zien we dat we bijna alles meer zijn gaan doen. Zo wordt er meer gekeken naar Netflix, wordt er meer ingelogd op Facebook, worden er meer Snapchats verstuurd, wordt er meer geüpload naar Instagram en wordt er meer muziek geluisterd. Ook online shoppen wordt steeds meer gedaan. Het enige wat is afgenomen, zijn het aantal verstuurde tweets. We zien dan ook dat dit social platform steeds kleiner wordt.

Opmerkelijk in de infographic, is dat het aantal verzonden e-mails is gegroeid. Met het steeds groter worden van social media en WhatsApp zou je kunnen verwachten dat e-mailen minder gedaan wordt. Dit is echter niet het geval.

De gevolgen

Op basis van deze infographic kunnen we de voorspellingen alleen maar bevestigen: internet is groot en blijft alleen maar groeien. Mensen gaan steeds digitaler leven. De gevolgen daarvan zijn dan ook minder televisie, minder radio, leegstand van winkelpanden door online shops en grotere concurrentie op social media. Belangrijk is dan ook dat je je staande weet te houden tussen deze enorme massa online. Maak daarom gebruik van de nieuwste technologieën, kom met creatieve content en weet wie je doelgroep is. Succes!

Wil jij een social media expert worden? Both Social biedt verschillende trainingen aan in het nieuwe jaar. Bekijk ze hier en meld je aan!  

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *